IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nissan preveu que la seva marxa de Barcelona costarà 1.450 milions d'euros

Ho avança aquest dilluns 'La Vanguardia', citant informes interns de l'empresa automobilística

Imatge de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona
Nissan preveia un escenari de continuïtat a Barcelona que suposava una inversió de 398 milions d'euros. | Nissan

La marxa de Nissan de Barcelona suposarà una factura de 1.450 milions d'euros per a la companyia japonesa. Així ho avança aquest dilluns 'La Vanguardia', citant informes interns de l'empresa automobilística. Aquestes xifres superen els 1.000 milions d'euros que havia previst la passada setmana el Ministeri d'Indústria.

Segons el rotatiu català, aquests 1.450 milions d'euros inclouen les indemnitzacions al personal, als proveïdors, les amortitzacions anticipades, la transferència de maquinària i la devolució de les subvencions. La principal partida de la factura serà la de les indemnitzacions per l'acomiadament dels treballadors. La companyia preveu uns 600 milions d'euros en aquest concepte, el que suposaria destinar uns 200.000 euros a cada empleat.

Aquests 1.450 milions d'euros suposen un terç dels 5.000 milions en préstecs que ha demanat la companyia a la banca japonesa per tal d'afrontar les pèrdues de prop de 6.000 milions de pèrdues que han registrat en el darrer any fiscal.

Els actuals terrenys de la factoria s'hauran de tornar a condicionar

Segons informa 'La Vanguardia', les amortitzacions anticipades suposen uns 310 milions d'euros, mentre que tornar a condicionar els terrenys que ocupen actualment a la Zona Franca tindrà un cost d'uns 100 milions. Així mateix, Nissan preveu uns 190 milions d'euros en costos indirectes, que inclouen la devolució de subvencions (100 milions), la indemnització a proveïdors (50 milions) i altres conceptes, com inspeccions  administratives i transferència de maquinària.

Els mateixos informes de l'empresa automobilística xifren en 210 milions d'euros anuals els costos actuals de la factoria de la Zona Franca. Les retribucions del personal suposen 174 milions, mentre que el lloguer dels terrenys al polígon industrial té un cost de 18 milions d'euros a l'any per 500.000 m². Amb aquestes xifres, Nissan trigarà set anys a recuperar els 1.450 milions que gastarà en el tancament.

Continuar a Barcelona suposava una inversió de prop de 400 milions d'euros

Tot i la decisió de marxar de Barcelona, Nissan també tenia previst un escenari de continuïtat. Segons els informes interns de la companyia, la factoria de la Zona Franca es podia haver salvat amb una inversió de 398 milions d'euros i 70 milions en ajuts públics, a càrrec del govern espanyol i la Generalitat.

El projecte, que fixava en l'any 2023 la recuperació de la inversió, preveia mantenir la planta barcelonina amb una sola línia de producció i 2.500 treballadors, mig miler menys que els actuals. Després de perdre el contracte per fabricar les pick-ups de Mercedes, aquest projecte de continuïtat preveia la producció a Barcelona d'un petit SUV elèctric.


Comentaris

envia el comentari