La policia alerta d'un nou intent d'estafa en nom de Mercadona

L'activitat dels estafadors a través de les xarxes socials s'ha multiplicat durant el confinament

Tuit publicat per la Policia Nacional 28 de maig de 2020
La Policia Nacional ha advertit sobre aquesta estafa. | Twitter

Ni en plena pandèmia de coronavirus els estafadors virtuals descansen. Més aviat a l'inrevés. Les estafes virtuals s'han incrementat a causa del confinament i l'estat d'alarma. I és que els delinqüents aprofiten que passem més temps a casa i la por de la situació en què ens trobem, un fet que ens torna més vulnerables.

La Policia Nacional ha alertat, a través de les seves xarxes socials, d'una estafa a través de WhatsApp procedent dels Estats Units, en què els estafadors en qüestió es fan passar per Mercadona per robar dades personals i bancàries de la població espanyola.

Cupons de descompte com a esquer

Segons ha difós el cos policial, amb l'excusa d'omplir una enquesta sobre hàbits de consum i amb l'esquer de suposats cupons de descompte per a comprar Mercadona, els estafadors intenten obtenir les dades personals i bancàries a través del 'phising'.

Per la seva banda, Mercadona, que ha compartit la publicació de la Policia Nacional, insisteix en el fet que la ciutadania només han de fer cas als canals oficials de la companyia.

Com detectar aquest tipus d'estafes?

El més important és que, quan les cadenes de supermercats donen cupons de descomptes, no demanen tantes dades personals. Una altra dada molt útil és que aquest tipus de pàgines web sempre intenten donar pressa a la víctima; per exemple, posant el nombre de vals que suposadament queden.

Òbviament, també s'ha de tenir en compte que els supermercats no regalen productes perquè sí. Per això, el més important és investigar en pàgines oficials de la marca per corroborar si les promocions en qüestió són verídiques. En cas de dubte, sempre es pot trucar al telèfon d'atenció a client de la companyia o enviar un correu electrònic, per tal d'assegurar-se si la promoció és fiable.


Comentaris

envia el comentari