IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

No abaixis la guàrdia! Així es contagia el coronavirus a les terrasses

L'obertura de bars i restaurants a la fase 1 ha portat noves precaucions i mesures a tenir en compte

Clients asseguts a la terrassa d'un bar a Logronyo
L'obertura de bars i restaurants ja és una realitat | Miguel Herreros

Amb l'arribada de la fase 1 de la desescalada, la 'nova normalitat' ja està més a prop que mai. Un dels sectors que ha començat a obrir i a notar un canvi substancial en comparació a fa poques setmanes és el de la restauració

 

Bars i restaurants estan començant a funcionar de nou a poc a poc, tot i això, cal tenir en compte les noves condicions que s'apliquen ara en aquests establiments i que de moment no ens permeten actuar amb normalitat.

De moment, només tenen permès obrir al públic les seves terrasses però no l'interior dels locals, així com només poden usar la meitat de les taules. També cal tenir en compte que s'ha de seguir mantenint la distància de seguretat amb les altres persones, de manera que molts establiments han començat a implantar mampares a les taules, a més d'obligar a l'ús de les màscares, deixant unes imatges en les nostres retines que mai ens hauríem imaginat.

 

Compartir tapes s'ha acabat (de moment)

Un altre punt a què ens costarà acostumar-nos és a la prohibició de compartir plats entre comensals, un costum inherent a la nostra cultura de tapes, i visible en moltes cartes de bars i restaurants, on les tapes es serveixen habitualment en un plat per compartir entre tots. Aquest gest, no el tornarem a veure en molt de temps, ja que a partir d'ara les tapes hauran de ser individuals, i una cosa tan aparentment inofensiva com passar-se el saler o l'oli, pot convertir-se en un gest potencialment contagiós.

Finalment, cal anar amb molt de compte amb el tabac quan s'està fora de casa, ja que amb el rentat constant de mans amb d'hidrogel, no és aconsellable encendre una cigarreta, ja que aquest líquid és altament inflamable.


Comentaris

envia el comentari