Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Collboni avisa Colau que «no té cap sentit» investir-la alcaldessa sense un acord de govern

El candidat del PSC adverteix que anar al ple del dia 15 sense «suport suficient» seria una «irresponsabilitat»

Collboni assegura que no donarà «un xec en blanc» a Colau | CatalunyaDiari.cat

 

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha avisat  aquest dissabte la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, que «no tindria cap sentit» investir-la alcaldessa si no ha tancat abans un acord de govern amb els socialistes.

En roda de premsa, Collboni ha explicat que s'han iniciat les converses però que no hi ha acord i ha allargat la mà per seguir negociant. El socialista ha dit a l'alcaldessa en funcions que presentar-se a una investidura sense «suport suficient» seria una «irresponsabilitat» que impediria comptar amb un govern de «progrés i pro Barcelona» i ha subratllat un cop més que no els donaran un «xec en blanc».  Collboni que s'ha mostrat convençut que arribaran a un acord i ha evitat aclarir si impedirà que Colau sigui investida si finalment el pacte amb els comuns no es concreta abans del 15 de juny.

Vol primar un acord que no «subordini» Barcelona a l'independentisme

Al llarg de la roda de premsa Collboni ha recordat que té un «mandat», sorgit del suport electoral al PSC el 26-M, per tirar endavant un executiu local «progressista» i que no «subordini» Barcelona al procés independentista. Per això, ha indicat que van iniciar les converses per formar una coalició de govern d'acord amb aquestes conviccions amb Barcelona en Comú.

Municipals BCN
Els vets entre els quatre candidats més votats continuen deixant en l'aire l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Després de mostrar respecte pels processos interns de Barcelona en Comú per situat Colau com a candidata a la investidura, ha constatat que l'alcaldessa en funcions ha de buscar ara suports per arribar a la majoria amb 21 regidors per tal de poder ser investida. Ha dit que presentar la candidatura era un pas «necessari» però no «suficient» per garantir la governabilitat de la ciutat. 

Reitera que no pactarà amb Ernest Maragall

Collboni ha aprofitat per carregar contra els independentistes i ha dit que a la capital catalana no es pot fer com a la Generalitat que estan «més pendents» del que es diu a Waterloo que del que «demanen a Nou Barris». Ha apostat doncs per apostar per «polítiques per revertir les desigualtats, reforçar la sanitat pública, el transport públic i la seguretat».

En aquest punt, ha declinat negociar amb l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, en considerar que  «subordinaria» la ciutat al procés i que va en contra del que volen els votants del PSC.  Collboni ha detallat que té contacte permanent amb tots els partits i ha matisat que també amb ERC a través de missatges i trucades. Ha admès a més que al llarg del proper mandat caldrà arribar a acords amb totes les formacions del plenari.

També et pot interessar...