Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Borrell en una reunió de ministres d'Exteriors de la UE a Brussel·les

Europa desautoritza Josep Borrell

Considera que les seves declaracions sobre les euroordres són «opinions personals»

Josep Borrell en una reunió de ministres d'Exteriors de la UE a Brussel·les
Borrell ha criticat com ha gestionat Bèlgica les euroordres contra Puigdemont i els exconsellers a l'exili | Catalunya Diari

La Comissió Europea ha desautoritzat Josep Borrell, desmarcant-se aquest dimecres de les  crítiques del ministre d'Exteriors a la justícia belga per com està gestionant les euroordres contra Carles Puigdemont  i els exconsellers a l'exili. Brussel·les ha avisat que les declaracions de Borrell són «opinions personals»  i que no representen en cap cas un posicionament oficial.

Segons el portaveu comunitari de Justícia, Christian Wigand, Brussel·les «no comenta casos individuals» i  confia en la independència de les autoritats judicials, responsables d'aplicar les regles de les ordres europees de detenció i lliurament.

Borrell va qüestionar la justícia belga

En una roda de premsa a Madrid, Borrell va qüestionar la decisió de la justícia belga d'ajornar el cas de l'euroordre de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig al 3 de febrer per esperar la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat.

«A Bèlgica,  les autoritats de Flandes encara no han fet cas d'una ordre europea contra una coneguda etarra a la qual es reclama per delictes de sang i que segueix estant tranquil·lament a Bèlgica perquè no han cregut oportú que sigui jutjada a Espanya. Si això passa fa anys, no ens ha d'estranyar que passin altres coses», deia.

En aquest sentit, el govern belga defensa que «hi ha separació de poders» en la gestió de les euroordres contra l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig i evita valorar les declaracions que l'Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, va fer aquest dilluns. Des del ministeri de justícia belga han assegurat que  no fan «comentaris sobre processos judicials que estan en curs», però han subratllat que «hi ha separació de poders» en la gestió de les euroordres.

També et pot interessar...