Compte enrere per al judici a Trapero, que arrenca el 20 de gener

La vista se celebrarà a l'Audiència Nacional i avui se n'han conegut els testimonis, entre els quals hi ha Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Artur Mas

Josep Lluís Trapero, excomissari dels Mossos d'Esquadra
El major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero afronta a partir del proper 20 de gener un judici en què li demanen onze anys de presó. | Catalunya Diari

Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez compareixeran en qualitat de testimonis en el judici contra el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els ex caps polítics de la policia autonòmica Pere Soler i Cèsar Puig, que comença el proper 20 de gener a l'Audiència Nacional. També està citat, en qualitat de testimoni, l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

Així figura en la diligència de la Secció Primera de la Sala del Penal, en la qual s'estableix el calendari definitiu de les 112 testificals d'aquesta vista oral en què Trapero s'enfronta a una petició fiscal d'onze anys de presó per un delicte de rebel·lió, els mateixos que se sol·liciten per a Puig i Soler. Laplana, per la seva banda, està acusada de sedició i se li demanen quatre anys de presó.

L'inici del judici, el 20 de gener; les declaracions dels testimonis, ja al febrer

El judici començarà el proper 20 de gener i s'estendrà fins a les últimes setmanes de març. Després de les declaracions dels acusats, el 3 de febrer començaran a comparèixer els testimonis. Els dos primers, corresponents als sol·licitats per la Fiscalia, seran el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez dels Cobos i el substitut de Trapero al capdavant dels Mossos, Ferran López.

Segons la diligència de la Sala, Junqueras, Forn i Mas no declararan fins als últims dies del judici, mentre que Jordi Sànchez serà el testimoni número 53. Tots quatre han estat proposats per la defensa de Trapero i Laplana. La lletrada de l'Administració de Justícia que va haver de sortir pel terrat de la Conselleria d'Economia durant el setge a el registre judicial del 20 de setembre de 2017 també està citada a declarar, a petició del Ministeri Públic, com ja va fer durant el judici del procés al Tribunal Suprem la primavera de 2019.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari