Josep Lluís Trapero serà jutjat al gener de 2020

L'Audiència Nacional ja ha pres una decisió sobre el futur de Josep Lluís Trapero

La defensa de l'excap dels Mossos d'Esquadra considera que ha de ser jutjat per l'Audiència de Barcelona si se l'acusa de sedició

L'Audiència Nacional ha confirmat la seva competència per jutjar l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. La defensa de Trapero va demanar a la Fiscalia aclarir si s'acusava Trapero de rebel·lió o sedició perquè considerava que, tenint en compte la sentència del Suprem als líders independentistes,  l'acusació de sedició implicava traslladar el cas a l'Audiència de Barcelona. 

Segons han avançat alguns mitjans de comunicació i ha confirmat l'ACN, la secció primera de la sala penal ha rebutjat, però, aquesta possibilitat i manté la causa contra Trapero i la intendent Teresa Laplana a l'Audiència Nacional, en un judici previst pel 20 de gener. La fiscalia ja havia respost la setmana passada que no era el moment per pronunciar-se sobre el delicte pel qual s'acusa Trapero i que aquest es donarà a conèixer en l'inici del judici.

El Suprem accepta abaixar la sanció de Mundó i Borràs

D'altra banda, aquest matí s'ha conegut que el Tribunal Suprem ha acceptat abaixar la sanció imposada als exconsellers Carles Mundó i Maritxell Borràs. Així doncs, els 60.000 euros imposats es reduiran fins als 35.000  com a compensació pel total de 33 dies que els dos van passar a presó preventiva. El delicte de desobediència pel qual van ser condemnats però no comporta pena de presó.

Ara però, les defenses dels dos exconsellers estudien reclamar una indemnització per danys morals i econòmics pels dies que van passar tancats en centres penitenciaris. Borràs va passar 33 dies de presó preventiva  a Alcalá Mecó i Mundó a Estremera, segons avança TV3. Tot i que s'ha rebaixat les multes de Borràs i Mundó, la de Santi Vila ha quedat en 48.000 euros. 

També et pot interessar...