Columna de fum d'un Incendi en una empresa a Montornès del Vallès l'11 de desembre de 2019

Vídeos: Enorme columna de fum per un incendi en una empresa de reciclatge al Vallès

Ha obligat a evacuar un centenar de fàbriques i a confinar els veïns de localitats properes, però ja està controlat

ACTUALITZACIÓ 12/12/2019 - 07.19 HORES

Els Bombers donen per apagat l'incendi d'aquest dimecres a la nau industrial de l'empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès. El van donar per controlat a la tarda però han mantingut dues dotacions de Bombers a la zona per precaució durant tota la nit. Aquest dijous al matí, l'empresa ha de continuar les  tasques de neteja  del pati de la indústria per retirar les restes de cendra i combustible que puguin quedar després que el foc cremés el recinte.

Els Bombers desconeixen l'extensió del foc, que  ha cremat vuit dipòsits de 22.000 litres de dissolvent i dos més de 35.000 litres. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

El foc va començar aquest dimecres a primera hora i durant pràcticament dotze hores va requerir la intervenció dels Bombers. Protecció Civil va evacuar la zona i va recomanar el confinament de la població general, en un inici, i de la població vulnerable hores més tard, a Montornès, Montmeló, Vilanova del Vallès i Martorelles. A banda, el foc també va afectar el riu Besòs, ja que producte inflamable va acabar l'aigua, causant la mort a centenar de peixos.

ACTUALITZACIÓ 12/12/2019 - 07.19 HORES

Els Bombers han transvasat aquesta nit tots els líquids inflamables de la fàbrica incendiada de Montornès del Vallès, excepte el contingut d'un dels dipòsits. Faltarà també aspirar el producte del terra per completar les tasques de sanejament. Aquestes tasques s'han aturat aquesta passada nit i continuen aquest dijous al matí, han indicat els Bombers.

Durant la nit s'ha mantingut un dispositiu preventiu  amb dues dotacions per si hi havia revifades del foc, que es dona per controlat. Cal recordar que l'incendi ha obligat a evacuar un centenar de fàbriques del polígon  on hi ha situada l'afectada i a confinar el veïnat de diversos municipis  de la rodalia. Els Mossos han obert una investigació per aclarir l'origen del foc.

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 16.09 HORES

Els Bombers han estabilitzat l'incendi que afecta una fàbrica de Montornès del Vallès des d'aquest dimecres al matí. Els Bombers han pogut apagar els dos dipòsits que cremaven fins aquest migdia i han segellat un tercer que tenia una fuita. El foc crema des d'aquest matí a primera hora i ha afectat gairebé la totalitat de la nau.

De moment, el 70% de les empreses que han estat desallotjades en un primer moment ja han pogut tornar al polígon i el 30% restant ho podran fer quan els Bombers assegurin completament la zona més propera. De moment s'ha reduït el radi de seguretat a uns 150 metres i es manté el confinament només per aquelles persones vulnerables, com ara nadons o persones amb dificultats respiratòries.

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 13.12 HORES

L'incendi en una empresa de reciclatge a Montornès del Vallès continua cremant aquest migdia, des de primera hora del matí. Les 31 dotacions de Bombers  que l'estan extingint continuen treballant en els  dipòsits incendiats, un d'ells amb una fuita. De moment, tot i que s'han hagut de desallotjar un centenar d'empreses, han aconseguit reduir el perímetre d'exclusió al 30% de companyies  del polígon.

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 13.12 HORES

Oberta al trànsit la BV-5001 a Montornès del Vallès, que estava tallada per l'incendi en una empresa de reciclatge. Continua actiu el pla d'emergència química i els Bombers treballen en l'extinció del foc, que «no està controlat». Es manté també l'avís de confinament i de no captar aigua del riu Besòs. Cal recordar, però que  l'aigua de l'aixeta no corre perill

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 12.54 HORES

Els Bombers alerten que l'incendi que crema una empresa de reciclatge des de primera hora del matí a Montornès del Vallès encara està actiu. El foc «no està controlat» i el cos informa que s'està centrant de moment en treballar a la zona de dipòsits «per protegir-los i refrigerar-los». L'incendi ha obligat a activar el pla d'emergència química  i s'ha demanat als veïns de localitats properes que es confinessin i que no captessin aigua del Besòs  des del lloc dels fets fins a la seva desembocadura, tot i que  l'aigua de l'aixeta no corre perill.

El 112 ha rebut més de  150 trucades d'alerta i s'ha evacuat la zona, on no es pot apropar ningú. De moment, segons informava el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha hagut d'evacuar una persona.

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 11.16 HORES

Continua cremant l'incendi  en una empresa de reciclatge a Montornès. Ara Protecció Civil, que ha activat el pla d'emergència química, demana que s'eviti captar aigua del riu Besòs, des de Montornès del Vallès fins a la seva desembocadura. De totes maneres, l'aigua de l'aixeta no està afectada. Els Bombers continuen extingint l'aparatós incendi amb  31 dotacions i s'ha demanat confinament als veïns de les localitats properes. 

Quim Torra, president de la Generalitat, s'ha pronunciat sobre l'aparatós incendi: «Els bombers estan defensant les naus de Montornès, s'han evacuat 250 persones i el SEM ha atès una persona».

ACTUALITZACIÓ 11/12/2019 - 10.17 HORES

El foc que crema a l'empresa de reciclatge de Montornès del Vallès des de primera hora del matí ha obligat a tallar la carretera de la Roca BV-5001, des del quilòmetre 14 a Martorelles fins a l'11, a Montmeló. Els Bombers continuen extingint l'aparatós incendi amb  31 dotacions i, tot i que no hi ha ferits, s'ha activat el pla d'emergència química i es recomana confinament  als veïns de localitats properes.

Activat el pla d'emergència química

Foc en una empresa de reciclatge de dissolvents i residus industrials  a Montornès del Vallès (Vallès Oriental), al polígon Can Buscarons de Baix.  Els Bombers  treballen en l'extinció de l'incendi amb  28 dotacions  des que han rebut l'alerta a les 7.42 hores d'aquest matí. Les flames, que afecten tota la nau, han obligat a evacuar la fàbrica, tot i no deixar ferits. De fet, el SEM ha desplaçat en un primer moment sis unitats, però finalment no consten persones afectades. Protecció Civil ha activat el pla d'emergències químiques i els Mossos demanen als ciutadans no apropar-se a la zona, confinar-se i tancar portes i finestres.

T'interessa aquesta notícia? Ara pots rebre aquesta i moltes més gratis al teu mòbil fent clic aquí

Confinament i tancar portes i finestres

Columna de fum per l'incendi a Montornès del Vallès l'11 de desembre de 2019
Las columna de fum es pot veure des de diferents punts de l'AP-7 | Twitter @bomberscat

La  columna de fum és visible des de diferents punts com ara l'AP-7, motiu pel qual el servei d'emergències 112 ha rebut 157 trucades alertant del fum i el foc, segons Protecció Civil, que ha activat el pla Plaseqcat. En aquest sentit, recomanen als veïns i ciutadans que notin molèsties pels efectes de l'incendi, en especial a les localitats de Montornès, Montmeló i Martorelles, que es confinin i tanquin portes i finestres  de casa. Aconsellen també que ningú s'apropi a la zona.

També et pot interessar...