Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aina Vidal, al faristol del Congrés dels Diputats.

La majoria del Congrés aplaudeix dempeus la diputada d'En Comú Podem malalta de càncer

Alguns diputats de Vox, el PP i Ciutadans, però, no s'han sumat a l'ovació

Aina Vidal, al faristol del Congrés dels Diputats.
Aina Vidal és diputada d'En Comú Podem i malgrat que s'està tractant d'un càncer, ha estat aquest dimarts al Congrés. | Catalunya Diari

La segona votació de la investidura de Pedro Sánchez ha deixat trifulgues de tota mena al Congrés dels Diputats. Enmig de la batalla política, però, també hi ha hagut temps per a l'emotivitat. Aina Vidal, diputada d'En Comú Podem al Congrés, ha estat present aquest dimarts a la Cambra Baixa després de la seva absència diumenge. Vidal feia públic aquell dia que pateix un càncer especialment virulent que li va impedir l'assistència a la primera votació.

El Congrés aplaudeix Aina Vidal... amb algunes excepcions

El líder de la seva formació, Pablo Iglesias, ha volgut homenatjar-la aquest dimarts des de la tribuna del Congrés, agraint-li l'assistència i animant-la. L'hemicicle s'ha fos, llavors, en una ovació tancada que ha emocionat la diputada.

Bona part dels diputats s'han posat dempeus i la immensa majoria han aplaudit, a excepció d'alguns dels representants del PP, Ciutadans i Vox. Santiago Abascal, Javier Ortega Smith o Iván Espinosa de los Monteros han estat alguns dels caps visibles de la formació d'ultradreta que no han aplaudit Vidal:

Aina Vidal pateix càncer

 La diputada al Congrés d'En Comú Podem Aina Vidal va revelar dilluns que no va assistir a la votació de la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, perquè pateix un «càncer, estrany i agressiu» i que «trigarà una temporada en tornar». «Estic forta, sóc forta, i l'únic desig que tinc al cap és que em deixin lluitar-lo. Vull guanyar-lo», ha manifestat. La votació de diumenge va comptar amb 166 vots afirmatius, 165 negatius i 18 abstencions. Van exercir el vot 349 diputats, excepte la diputada catalana que no era present a l'hemicicle.