Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
María Dolores de Cospedal en una roda de premsa a Toledo el desembre de 2015.

Cospedal deixa l'Advocacia de l'Estat i fitxa per un prestigiós despatx d'advocats

Portava poc menys d'un any a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem

María Dolores de Cospedal en una roda de premsa a Toledo el desembre de 2015.
María Dolores de Cospedal, que va ser secretària general del PP, ha fitxat ara com a sòcia d'un despatx d'advocats. | Europa Press

Qui va ser la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ja té la feina que volia fora de l''aparell legal' de l'Estat: acaba d'integrar-se, com a sòcia, al despatx d'advocats CMS Albiñana & Suárez de Lezo. Així, Cospedal  aterra allà on feia mesos que volia: a l'esfera privada. L'exsecretària general dels populars —i candidata a presidir el partit el juliol de 2018, derrotada per Pablo Casado— va dimitir del seu càrrec de diputada al Congrés després de veure's involucrada en unes polèmiques gravacions de Villarejo.

Un pas per l'Advocacia de l'Estat més llarg del que volia

Amb la seva dimissió, el 8 de novembre de 2018, Cospedal va demanar la seva reincorporació a la feina que havia exercit des de l'any 1991: primer, com a assistent jurídica al País Basc; després, als serveis jurídics del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient. La tornada a la plaça anterior havia de ser un pur tràmit abans de fitxar pel despatx Hogan Lowells.

A finals de 2018, Cospedal tenia aparaulat el seu contracte amb aquest bufet i, fins i tot, s'havien resolt els tràmits que cal que passin els alts càrrecs per controlar possibles incompatibilitats. Però l'escàndol Villarejo va frustrar l'operació i Cospedal va haver de quedar-se a l'equip de l'Advocacia de l'Estat al Tribunal Suprem, en concret a la sala contenciosa-administrativa.

Fitxa per CMS Albiñana & Suárez de Lezo

Ara que ja es donava per fet que Cospedal, de 54 anys, es quedaria a la seva plaça laboral, ha decidit fitxar com a sòcia per CMS Albiñana & Suárez de Lezo, aterrant per fi a l'empresa privada i encarregant-se de l'àrea de dret processal i arbitratge.

També et pot interessar...

  • Villarejo revela que Cospedal va ser la principal promotora de l''operació Catalunya'
  • María Dolores de Cospedal afirma que «l'Exèrcit estava preparat per a qualsevol eventualitat a Catalunya»