Elias, el català que fa història a la borsa: guanya 1.000 milions d'euros en 2 anys

Audax neix el 2011 a partir d'un projecte d'energia elèctrica

Un català és una de les persones més riques del panorama espanyol actual. Es tracta de José Elías Navarro, un empresari que va néixer a Badalona el 1976 i que, després d'uns primers fracassos empresarials quan només tenia 23 anys, ha sabut fer créixer una empresa que li ha canviat la vida.

Tal com avança 'La Información', Elías és en l'actualitat una de les «grans fortunes de la borsa espanyola», i gràcies a l'empresa Audax, ha aconseguit aglutinar fins a 1.000 milions d'euros. Però la seva trajectòria no ha estat fàcil i, ja en el 2016 durant la recollida d'un premi de l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AJIEC), va confessar que el seu fracàs inicial va ser «una vacuna». Una vacuna que, sens dubte, l'ha immunitzat contra qualsevol altra fracàs i el postula com un dels catalans i espanyols més poderosos del moment.

Quintuplicar el seu valor en només dos anys

La falta d'accions lliure (conegudes com a free-float), que cotitzen en borsa és un dels motius pels quals ha pujat tant el seu valor en borsa, fins a arribar a quintuplicar el seu valor en només dos anys. En aquest sentit, expliquen que la capitalització borsària d'Audax Renovables ha augmentat aquesta setmana per sobre dels 1.100 milions d'euros i el valor de les accions d'Elías, que té fins a prop del 90% d'Audac, ha superat els 1.000 milions. 

Audax neix el 2011 a partir d'un projecte d'energia elèctrica que havia muntat dos anys abans, però la seva veritable pujada va tenir lloc el 2016 després de l'opa sobre Fersa Renovables. Des de llavors, Audax Renovables es va fusionar amb Audax Energia i ha aconseguit aglutinar sota una mateixa empresa d'algunes comercialitzadores elèctriques. 

El secret del seu èxit

Tal com ha explicat Elías en alguna ocasió, el secret de l'empresa és la «flexibilitat, agilitat i posicionament» en la producció fotovoltaica. Sens dubte, sempre és una bona notícia saber que empresaris catalans es posicionen en els primers llocs de la borsa espanyola, sobretot, després de rebre recents notícies com la de la mort del conegut empresari de Salou, 'Yoyo' Hernáiz.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari