L'Audiència Nacional demana investigar el possible tongo del sorteig de Nadal

Arran de la denúncia de diversos particulars, l'Audiència Nacional ha instat a fer una investigació del cas

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat investigar el procediment en què un operari va introduir amb la mà una bola del sorteig de Nadal a un dels bombos. Des de la institució judicial s'ha instat al jutge Alejandro Abascal a sol·licitar a l'organisme de Loteries i Apostes de l'Estat informació sobre aquest episodi, que va causar molt enrenou.

Així doncs, s'ha demanat investigar el que va ocórrer el 22 de desembre, quan es van disparar els rumors de 'tongo' després que els espectadors veiessin el treballador introduir la bola. Fonts jurídiques han assegurat a Efe que després de diverses denúncies que han arribat a l'Audiència Nacional, el fiscal ha optat per demanar informació a l'organisme que gestiona la Loteria de Nadal.

I és quediversos particulars van decidir denunciar l'acció de l'operari després de veure el sorteig i de comprovar a les xarxes socials que es veia com introduïa la bola al bombo. Les imatges van provocar tota mena de rumors i van crear una gran polèmica a les xarxes, ja que es veia com una manipulació del sorteig.

Segons Loterias del Estado, si una bola rebota fora del bombo l'operari «ha de procedir a la seva introducció manual»

Tot i això, Loterias del Estado va emetre un comunicat el mateix matí del sorteig en què assegurava que «una de les circumstàncies previstes en el procés d'introducció de les boles en els bombos és que alguna pugui rebotar cap a l'exterior». Afegia també que «el protocol establert indica que l'operari responsable de la introducció de les boles al bombo ha de procedir a la seva introducció manual al mateix bombo».

Segons l'organisme, aquesta circumstància és justament la que es va produir el dia del sorteig, tal com es podia veure «en alguna de les imatges del procés». No obstant, el comunicat no va aconseguir calmar les sospites dels espectadors i, alguns d'aquests, han acudit als tribunals per assegurar-se que no es tracta d'un 'tongo'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari