Mor Cristian, el nen que va demanar ajuda a les xarxes per trobar la cura del seu tumor

La seva història es va donar a conèixer per trobar un tractament al tumor encefàlic que patia

Cristian, el nen que patia un tumor i va crear una campanya de difusió a les xarxes
Mor Cristian, el nen que va demanar ajuda a les xarxes per trobar la cura del seu tumor | Twitter (@cristian_ayuda)

Cristian, el nen de 7 anys malagueny que patia un tumor al tronc encefàlic, ha mort la matinada de dimecres a causa d'aquesta malaltia de difícil curació. La història de Cristian va fer-se viral a les xarxes amb la seva campanya de solidaritat per rebre un tractament de protons a l'estranger.

El petit, a qui havien diagnosticat la malaltia el mes de maig, va ingressar a l'hospital fa un parell de dies i ha mort al voltant de les tres de la matinada de dijous. El portaveu de la família, Fali Arjona, ha declarat que «totes les esperances que teníem han quedat estroncades», ja que estaven pendents d'un nou tractament. La família, després de conèixer quines opcions tenien, havien posat la vista en una màquina de ions de carboni a Alemanya.

Arjona ha explicat que van enviar els informes mèdics «però van contestar que no era possible perquè el tumor ja era molt gran». De totes maneres, la família ha agraït la difusió de la història de Cristian perquè «és una manera de sensibilitzar una mica més la societat i als polítics sobre la necessitat d'investigar més, sense investigació no hi ha solució».

Van donar a conèixer la seva història per tenir «estudis que donin una solució al Cristian i a la resta de nens que ho puguin patir»

El mes de maig passat, al Cristian van diagnosticar-li un tumor de tronc encefàlic molt avançat, era un tumor de grau quatre sobre cinc. Tot va començar amb una picassor a l'ull que els va portar al centre de salut, on li van receptar unes gotes, «però al cap d'una setmana vaig veure que l'ull se li movia d'una forma rara i el vaig portar directe a l'hospital», va explicar la seva mare en una entrevista a 'Diario Sur'.

Després de fer-li un TAC, li van donar la notícia: «No el podem operar i li queden al voltant d'uns set mesos de vida». Malgrat la negativitat de la frase, Noelia Rubio, mare del Cristian, va començar a moure la història per les xarxes amb un objectiu clar: «No demanem diners perquè no sabem quina és la solució definitiva. Volem repercussió per tenir segones opinions i estudis que donin una solució al Cristian i a la resta de nens que ho puguin patir».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝘚𝘰𝘺 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘮𝘢́𝘭𝘢𝘨𝘢 𝘵𝘦𝘯𝘨𝘰 7 𝘢𝘯̃𝘰𝘴 𝘺 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘰 𝘷𝘶𝘦𝘴𝘵𝘳𝘢 𝘢𝘺𝘶𝘥𝘢 𝘶𝘳𝘨𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘵𝘦𝘯𝘨𝘰 𝘶𝘯 𝘵𝘶𝘮𝘰𝘳 𝘤𝘦𝘳𝘦𝘣𝘳𝘢𝘭 𝘱𝘦𝘨𝘢𝘥𝘰 𝘢𝘭 𝘵𝘳𝘰𝘯𝘤𝘰 𝘦𝘭 𝘤𝘶𝘢𝘭 𝘯𝘰 𝘦𝘴 𝘰𝘱𝘦𝘳𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘱𝘰𝘳 𝘥𝘰𝘯𝘥𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘢́, 𝘮𝘦 𝘲𝘶𝘦𝘥𝘢 𝘱𝘰𝘤𝘰 𝘵𝘪𝘦𝘮𝘱𝘰. 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘳𝘵𝘪𝘥 𝘦𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘢𝘤𝘪𝘰́𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘨𝘶𝘪𝘳 𝘢𝘺𝘶𝘥𝘢 𝘩𝘰𝘺 𝘱𝘰𝘳 𝘮𝘪 𝘮𝘢𝘯̃𝘢𝘯𝘢 𝘱𝘰𝘳 𝘵𝘪. 𝘕𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘮𝘰𝘴 𝘴𝘰𝘭𝘶𝘤𝘪𝘰́𝘯 𝘪𝘯𝘮𝘦𝘥𝘪𝘢𝘵𝘢 #ayudemosacristian #siemprefuertes

Una publicación compartida de Cristián Ruiz Rubio (@ayudemos.a.cristian) el

El tumor no era operable perquè es trobava a prop de diverses terminacions nervioses

El tumor no era operable per la seva posició, ja que era massa proper a les terminacions nervioses i una intervenció suposava un risc molt elevat. Mentre buscaven altres opcions, es va tractar amb radioteràpia convencional. Llavors, van descobrir la protonteràpia, què és un «tractament amb protons que multiplica la precisió per incidir al tumor», va descriure Rubio. De moment, a Espanya hi ha dues màquines de protonteràpia, però la seva instal·lació està prevista per al 2020.

La difusió de la història va fer que un empresari andalús, que roman en l'anonimat, va oferir-se a sufragar els costos de la protonteràpia a l'estranger. Assegurava que «no pot ser que la seguretat social d'Espanya encara no compti amb aquest tipus de màquines, és una qüestió d'Estat». 

Tot i que, finalment, el Cristian no ha pogut provar aquest tractament, la seva història segur que servirà perquè altres nens, en un futur pròxim, tinguin aquesta opció. El moviment a les xarxes amb el lema 'Todos con Cristian' va fer que en fessin difusió moltes personalitats conegudes, com el cantant 'El Sevilla' de 'Mojinos Escozios', l'humorista Salva Reina, el cantant Arcángel o els primers equips del Màlaga CF.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari