Topada entre la Policia Local de Tordera i una furgoneta conduïda per lladres el 16 de gener de 2020.

Busquen uns lladres que s'han escapat després d'una persecució entre Blanes i Tordera

Després de robar en una farmàcia i una persecució policial, els lladres s'han escapat a peu

Blanes i Tordera han viscut aquest dijous, 16 de gener, de matinada, un episodi de pel·lícula. Pels volts d'un quart de dues de la matinada, la Policia Local de Blanes ha rebut diverses trucades telefòniques de veïns de la vila alertant que s’estava produint un robatori amb força en una farmàcia situada al barri de Ca la Guidó.

Les trucades dels veïns informaven que havien pogut veure un grup d'entre tres i quatre homes amb les cares tapades que entraven i sortien de l’establiment, al qual havien accedit després d’encastar una furgoneta contra l’aparador. El vehicle, de grans dimensions i color taronja, l’havien fet impactar contra la vitrina per la seva part posterior, trencant un vidre que els va permetre accedir a l'interior del local.

La farmàcia de Blanes que va patir un robatori el 16 de gener de 2020.
La farmàcia de Blanes que va patir un robatori es troba situada al barri de Ca la Guidó. | Cedida

S'inicia una persecució de pel·lícula fins a Tordera

Els avisos van fer que la Policia Local de Blanes s'activés a fi i efecte de poder detenir la banda de lladres. Es van desplaçar fins a la farmàcia en qüestió totes les unitats policials disponibles a aquella hora de la nit. Just en arribar, la policia blanenca va veure com la furgoneta taronja arrencava i iniciava una fugida a tota velocitat en sentit sud.

Els agents locals van iniciar una persecució policial alhora que alertaven les policies municipals dels dos municipis situats contiguament a Blanes cap al sud: Tordera i Malgrat de Mar. Va ser a Tordera quan la policia d'aquesta vila va irrompre sobtadament a la carretera, barrant el pas als lladres, que van acabar topant frontalment amb el cotxe policial.

En produir-se el xoc,  els lladres van baixar del vehicle i van fugir corrent ràpidament camp a través, fent que els agents presents en l'operatiu els perdessin la pista ràpidament a causa de la foscor de la matinada.

Diversos danys provocats amb una furgoneta robada a Figueres

Ara, un cop recollits tots els indicis i les proves que ha reunit la Policia Local de Blanes, s’espera que puguin ajudar als Mossos d’Esquadra a poder-los conduir per determinar l’autoria dels fets. A banda del material sostret durant el robatori, s’han considerat els danys causats tant a l’interior com a l’estructura exterior del local, que fa pocs mesos ha iniciat la seva activitat comercial. En paral·lel, també s'ha sabut que la furgoneta —de la marca Mercedes-Benz i model Sprinter, de grans dimensions— té les plaques de la matrícula de nacionalitat alemanya i havia estat robada dimecres al matí a Figueres.

També et pot interessar...