Onada de robatoris violents per part de menors a la Selva

Tot i que els Mossos i la Policia Local els detenen, són posats en llibertat en qüestió d’hores

La Policia Local de Blanes (Selva) i els Mossos d’Esquadra estan desesperats amb un grup de menors d’edat reincident que es dedica a cometre robatoris amb violència pels carrers de la localitat.

Els acusats són un grup de quatre joves d’entre 15 i 17 anys, veïns de Blanes. Els menors acumulen més de trenta denúncies per robatori amb intimidació i violència, però les detencions són mínimes i l'endemà se’ls pot veure delinquint pels carrers de la localitat gironina amb total llibertat.

Els lladres atraquen amb intimidació i armes blanques

Segons es coneix, els autors dels delictes intimidarien les seves víctimes fins a aconseguir el botí desitjat. A més, en algunes ocasions també han utilitzat armes blanques o han colpejat la seva víctima durament fins a obtenir allò que volen. Per tant, es tracta de robatoris amb lesions considerables a les víctimes.

Els lladres busquen principalment diners i el telèfon mòbil de la víctima, normalment també menor d’edat. Aquestes peces les vendrien fàcilment al mercat negre i obtindrien un gran benefici.

El líder de la banda està a presó

Fonts policials també afirmen que els menors abans actuaven amb un major d’edat, qui conduïa un vehicle per la localitat. Això suposava que els seus robatoris podien ser més ràpids, en punts allunyats de la ciutat i una bona manera d’amargar-se. El major d’edat, però, va entrar a presó provisional fa uns mesos. La resta de la seva banda, però, no ha deixat de delinquir des del seu empresonament.

Les investigacions policials es dificulten perquè els joves actuen a tota la població, no en barris concrets, i és complicat saber si ells són els autors dels fets o corresponen a altres delinqüents. Així, tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Local està estudiant si els diversos casos de robatori que s’ha donat a diferents parts de la localitat, i que tenen preocupat el cos policial, corresponen a aquests quatre menors. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari