Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Manuel Valls

C's es nega a investir Colau alcaldessa i crea discrepàncies al grup de Valls

L'ex-primer ministre francès està disposat a facilitar l'alcaldia a Colau

Manuel Valls
El partit de Valls no troba un acord a causa de les seves diferències sobre com afrontar la investidura del proper alcalde barceloní  | CatalunyaDiari.cat

 

Discrepàncies en el si del grup de Barcelona pel Canvi-C's a l'Ajuntament de Barcelona sobre com afrontar la investidura del proper alcalde. Ciutadans no vol facilitar l'elecció de la líder de BComú, Ada Colau, com a alcaldessa malgrat l'oferiment que l'ex-primer ministre francès Manuel Valls va fer-li la setmana passada per evitar que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, aconsegueixi l'alcaldia.

Fonts consultades per l'ACN asseguren que s'està negociant la posició del grup municipal –format per tres regidors militants de C's i tres que no ho són, entre ells el mateix Valls–, però que segueixen les discrepàncies perquè el partit taronja rebutja fer Colau alcaldessa amb els seus vots.

Imatge arxiu Manuel Valls
Manuel Valls va indicar en una roda de premsa que estava disposat a facilitar l'alcaldia a Ada Colau | Cedida

 

Una comissió mixta per prendre decisions

C's i Valls van acordar que  les decisions que afectin el grup municipal es prendran en una comissió mixta formada per tres representants del partit –Joan García, Jordi Cañas i Carlos Carrizosa– i tres membres de l'entorn de l'ex-primer ministre francès –Celestino Corbacho, Carlos Rivadulla i Guillermo Basso–. No obstant això, veus d'ambdós corrents s'han pronunciat en sentits divergents des del dia de les eleccions.

Jaume Collboni com a «mal menor»

El mateix Valls va oferir una roda de premsa per exposar que estava disposat a facilitar l'alcaldia a Colau  com a manera d'impedir que l'independentisme governi la ciutat, però C's no vol un govern d'ERC ni de BComú, a qui titlla de «populistes», i  planteja votar el socialista Jaume Collboni com a «mal menor».

També et pot interessar...