Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa (C's) i Miquel Iceta (PSC).

C's i PSC critiquen les darreres decisions del Govern contra el coronavirus

El líder de C's acusa la Generalitat d'haver estat «distreta amb les peripècies de Torra» i haver desatès la pandèmia

Carlos Carrizosa (C's) i Miquel Iceta (PSC).
Carlos Carrizosa (C's) i Miquel Iceta (PSC) han criticat les darreres decisions del Govern. | ACN

Els dos principals grups de l'oposició al Parlament de Catalunya, Ciutadans i el PSC, han carregat aquest dimarts contra les darreres decisions del Govern per lluitar contra la pandèmia. El líder de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat que la Generalitat «no està gestionant adequadament i topa dos cops amb la mateixa pedra» i ha acusat l'executiu d'haver desatès el coronavirus «perquè ha estat distret amb les peripècies de Torra», en referència a la inhabilitació del ja expresident de la Generalitat.

Carrizosa demana la compareixença de Vergés al Parlament

Per això, ha anunciat que sol·licitaran la compareixença al Parlament de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè expliqui la «mala gestió» que creu que ha dut a terme el Govern. Sobre la conveniència d'aplicar un toc de queda per reduir contagis, Carrizosa ha dit que una mesura així s'hauria d'aplicar «amb criteris tècnics uniformes per a tot l'Estat». «Ho han de dir els tècnics i el govern de l'Estat ha de publicar els criteris» per a totes les comunitats autònomes, ha afegit.

Preguntat per les cavalcades de Reis, ha deixat la decisió en mans dels experts però ha opinat que no se n'haurien de fer per evitar la propagació del coronavirus. «Igual que els dinars i sopars de Nadal, haurem de fer sacrificis», ha conclòs.

Clam del PSC per ajudes «directes» al sector de la restauració

Per la seva banda, els socialistes han centrat la crítica en la mesura del tancament de bars i restaurants i, en concret, en els ajuts que s'hi han de destinar. El diputat Raúl Moreno ha exigit aquest dimarts al Govern que posi en marxa mesures compensatòries «directes i clares» pel sector de la restauració. Després que s'hagi fet públic que el Govern reduirà al 50% els lloguers dels locals comercials tancats forçosament per la pandèmia, els socialistes han posat en dubte la legalitat de la mesura i han destacat que no arribarà a tot el sector.

«Es deixa de banda els negocis amb un local en propietat», ha lamentat Moreno. Per això, el socialista ha dit que l'executiu català ha d'oferir mesures «directes, transparents i ràpides» per a tothom per fer front a l'emergència. «No ens enredem amb mesures complicades legalment que no arribaran a tothom», ha apuntat. El diputat del grup Socialista-Units ha constatat que l'ajut de 40 MEUR anunciat pel Govern pel sector és «insuficient». Ha assegurat que amb la iniciativa de reduir els lloguers el Govern vol «eixugar»

la seva responsabilitat.