Cuixart convida Sánchez a reflexionar i corregir la situació dels processats per l'1-O

Paral·lelament, el president d'Òmnium Cultural ha argumentat que l'indult «és una falta de respecte» perquè és condescendent
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dijous, 5 de març, que l'amnistia dels «represaliats» per l'1-O és «necessària per avançar» i que l'Estat té l'oportunitat d'assumir que s'ha «equivocat» i «corregir» una presó «injusta». En un article d'opinió en una publicació editada per l'entitat que reclama l'amnistia pels encausats per l'1-O, Cuixart ha convidat l'Estat a «corregir» l'empresonament dels polítics presos en creure que «no hi ha delicte de sedició».

 

Ha argumentat que l'opció de l'indult «és una falta de respecte al conjunt de la ciutadania» perquè «mai no demanarem perdó per defensar drets humans en democràcia». Òmnium reparteix aquest dijous 100.000 exemplars gratuïts sobre l'amnistia a diferents punts del país.

 

Cuixart xifra en un 80% els catalans que volen solució al conflicte

Cuixart ha xifrat en 2.500 persones els «represaliats per exercir o reivindicar drets» des de 2017. Ha recordat que a Catalunya hi ha el consens del 80% de la ciutadania catalana que vol la «fi de la repressió i la resolució democràtica del conflicte polític».

 

El president d'Òmnium ha recordat les paraules que va dir durant el judici de l'1-O, «Ho tornarem a fer» i ha assegurat que tornarà a exercir els drets «sempre que calgui». «Si hem entrat a la presó, no és per trobar la manera de sortir-ne, sinó per avançar en la lluita pels drets i les llibertats», ha apuntat. «En la conquesta del dret a l'autodeterminació, assumim les conseqüències dels nostres actes des de l'acció no-violenta i amb tota la responsabilitat, com també fa el feminisme o l'ecologisme», ha reivindicat.

 

Com ja ha fet en altres ocasions, Òmnium ha editat una publicació sota el títol 'Amnistia Ara!' que amb diferents articles reclama l'amnistia. Al llarg d'aquest dijous es distribuiran 100.000 exemplars gratuïts en una cinquantena d'estacions de metro, tren i ferrocarril de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, i un centenar de punts d'arreu del país.

 

També et pot interessar...

 

Més notícies de la categoria Política