Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Cuixart: «L'única sentència acceptable és l'absolució, si no, treballarem per l'amnistia»

Òmnium reparteix 115.000 exemplars gratuïts del diari Judici a la Democràcia a més de 50 parades de metro, tren i ferrocarril de Barcelona i l'Àrea Metropolitana

Cuixart insisteix que l'única sentència acceptable és «l'absolució»  | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha insistit que  l'única sentència acceptable és l'absolució i ha afegit que,  si no arriba, s'haurà de treballar per l'amnistia. Així ho ha afirmat en una entrevista al diari gratuït Judici a la Democràcia que Òmnium distribueix avui dimarts coincidint amb el segon aniversari de l'1-O. Es reparteixen  115.000 exemplars a més de 50 parades de metro, tren i ferrocarril de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Pocs dies abans de conèixer la sentència del Tribunal Suprem (TS), Cuixart diu que tot fa pensar que serà un «atac directe a l'exercici dels drets fonamentals i el cop a la democràcia més important des de la dictadura franquista». De fet, segons Cuixart, s'entra en una «etapa similar a la mobilització antifranquista, sostinguda en el temps».

Jordi Cuixart al Suprem
Cuixart considera que no es pot normalitzar «la repressió de conquestes socials» | Cedida

 

«La resposta social a la sentència serà majoritària»

El president de l’entitat, que el 16 d’octubre complirà dos anys en presó preventiva, es mostra convençut que «la resposta social a la sentència serà majoritària» perquè, segons ha dit, no es pot normalitzar «la repressió de conquestes socials» i fa una crida a la «mobilització constant».

Per a Cuixart, les accions s'han de dur a terme des de la «protesta no violenta dins la desobediència civil davant de lleis o prohibicions injustes» per denunciar que neguen drets humans protegits en democràcia. «En definitiva, cadascú s’ha de preguntar quin sacrifici està disposat a fer com a demòcrata per defensar els drets fonamentals, tal com fem amb altres causes justes com l’emergència climàtica», ha afegit.

Cuixart ha insistit en la idea de tornar a exercir cadascun dels drets que siguin condemnats i ha deixat clar que  no es renunciarà al dret a l'autodeterminació, és a dir, «al dret a decidir el futur polític a les urnes».

També et pot interessar...