Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Maria Sirvent CUP

La CUP avisa que el debat dels pressupostos del 2020 comença «amb mal peu»

Aragonès cita els anticapitalistes el 3 de setembre per explicar la proposta dels comptes

Maria Sirvent CUP
Maria Sirvent ha avisat al Govern que no comencen bé avisant abans dels pressupostos a la premsa que a la resta de grups parlamentaris | Catalunya Diari

 

La diputada de la CUP-CC, Maria Sirvent, ha avisat al Govern que el debat dels pressupostos del 2020 comença amb «mal peu». La dirigent anticapitalista ha lamentat les «filtracions» a la premsa d'aquest dimecres: tant Catalunya Ràdio com RAC 1 han explicat que l'esborrany preveu 2.500 milions d'euros més d'inversió social. A més, ha afegit que també lamenta que l'executiu no hagi ensenyat encara el projecte dels comptes. 

En declaracions a la premsa aquest migdia al Parlament, Sirvent ha demanat al Govern  «més rigor i fets, i menys propaganda, menys vendre fum i menys actes de campanya». La diputada ha anunciat que el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha citat la CUP el dimarts dia 3 de setembre per explicar la proposta dels pressupostos de l'any vinent.

Sirvent, molt crítica amb el Govern

«Estem al mateix punt de partida, o encara pitjor», ha sentenciat Sirvent, que ha criticat que el Govern expliqui a la premsa part del contingut de l'esborrany dels comptes, abans d'exposar-los a la resta de grups parlamentaris. 

A més, a la diputada  li estranya que l'executiu presenti una proposta de pressupostos més socials, tenint en compte la «dinàmica» del Govern. Així, Sirvent ha recordat que l'1 d'agost va aprovar noves retallades, i ha impulsat la coneguda com a Llei Aragonès que «fomenta les privatitzacions».

El diputat cupaire Vidal Aragonès ja va anunciar que la CUP tenia les portes obertes per a negociar els pressupostos | cedida

 

La CUP va deixar la porta oberta a negociar pressupostos

La CUP ja va deixar les portes obertes per a negociar pressupostos a principis d'aquest passat mes d'agost. El diputat de la CUP Vidal Aragonés va avisar que la seva formació no es tancaria a negociar uns futurs pressupostos ni una possible governabilitat a Catalunya, amb opció d'entrada a Govern, però només si suposava avançar nacionalment i socialment. 

En una entrevista al 'Via lliure' de RAC 1, Aragonés va assegurar que  els cupaires no s'han negat mai a parlar de pressupostos, però va marcar com a imprescindible que incloguin polítiques concretes que no suposin «un replegament en l'autonomia», com denunciava que havia estat els darrers 18 mesos.

Tot i això, a l'entrevista, Aragonés va rebutjar concretar amb quines formacions polítiques podrien entrar a govern  i va apuntar que la decisió «no és en clau de partit sinó de polítiques». «Volem polítiques que no ens mantinguin en la resignació, volem un full de ruta per combatre-la», va explicar. En aquest sentit, el diputat de la CUP va avisar que seguirien tenint una actitud crítica  i que no deixarien mai de ser «oposició al Parlament i al carrer».

JxCat vol que la CUP sigui el soci prioritari 

Torra
JxCat apel·la a la unitat independentista que va donar suport a la investidura de Quim Torra   | CatalunyaDiari.cat

 

El portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, s'ha reunit aquest dimecres amb el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, per abordar els pressupostos del 2020. En declaracions als periodistes després de la reunió, Batet ha situat la CUP com a soci prioritari. Batet ha apel·lat a la unitat independentista que va donar suport a la investidura del president Quim Torra per tirar endavant els comptes de l'any que ve, sense tancar la porta del diàleg a cap força parlamentària.

D'altra banda,  ha avisat que JxCat no acceptarà uns pressupostos que obliguin a renúncies en l'àmbit nacional. «Hi ha una majoria parlamentària que va donar suport a la investidura de Torra. Si volem continuar amb el procés hauria de ser la primera prioritat», ha afirmat el portaveu de JxCat, després que els comuns fossin els principals negociadors amb el Govern en l'intent fallit de pressupostos del 2019. 

  

  

s'haurà de donar resposta a la sentència de l'1-O  la unitat també hauria de tenir resposta parlamentària amb els pressupostosJxCat vol uns nous pressupostos però que no acceptarà que siguin «a qualsevol preu». És a dir, reclamen que no suposin anar en detriment del projecte polític independentista

  

  

També et pot interessar...