Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer

Els pressupostos de la Generalitat es votaran dijous 19

Amb la data per aprovar-los, s'acosta l'anunci de la data de les eleccions: Torra va dir que l'anunciaria un cop aprovats els comptes

Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer
Quim Torra ha d'anunciar la data de les eleccions un cop aprovats els pressupostos. | Catalunya Diari

La Junta de Portaveus ha acordat aquest dimarts que el ple de la setmana que ve faci les votacions finals de la llei de pressupostos per al 2020 i la llei d'acompanyament. Així doncs, queda fixat a l'ordre del dia a l'espera de si C's porta alguna d'aquestes dues lleis al  Consell de Garanties Estatutàries (CGE). En aquest cas, l'òrgan consultiu té un mes per fer el dictamen i l'aprovació al ple quedaria ajornada fins a l'abril. Els grups tenen temps fins al dimecres que ve per decidir si recorren al CGE.

D'altra banda, JxCat ha demanat incloure a l'ordre del dia la seva proposta de resolució per recuperar l'acta de diputat de Quim Torra, però cap altre grup parlamentari s'hi ha adherit i la proposta no s'ha arribat ni a votar.

La votació de la  llei de pressupostos i la llei d'acompanyament estan previstes per a dijous 19 de març, ja que fins dimecres els grups poden demanar dictamen al  CGE. En cas que només es demanés dictamen d'una de les dues lleis, es podria aprovar l'altra tal com està previst al ple de la setmana que ve. És el pas previ a la convocatòria d'eleccions a Catalunya, segons va apuntar el 31 de gener el president Torra: un cop aprovats els comptes, anunciarà la data de les eleccions.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Més temes, a banda dels pressupostos

A banda dels pressupostos, el pròxim ple començarà dimarts 17 de març a la tarda, farà les votacions finals de la proposició de llei de creació de l'Agència de Patrimoni Natural (presentada conjuntament per JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP) i la proposició de llei del PSC-Units de protecció de les oliveres monumentals. Així mateix, el Parlament també votarà el decret del Govern sobre l'augment del 2% del salari dels treballadors públics i la substitució de Marta Pascal com a senadora de designació autonòmica.

A la Junta de Portaveus no s'ha parlat de com pot afectar el coronavirus a l'activitat de la cambra catalana. De fet aquesta mateixa tarda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat al Palau de la Generalitat representants dels diferents grups per tractar la situació covid-19 a Catalunya.