Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del faristol de Ciutadans, a la seu de Tarragona

Denuncien una topinada en les primàries de C’s a Múrcia

Segons la documentació presentada, només el 57,05% dels vots emesos corresponen a la Regió de Múrcia

 

Les primàries de C’s a Múrcia les va guanyar Isabel Franco però, tanmateix, el candidat que va perdre davant d’ella no està d’acord amb els resultats obtinguts. Així, Leonardo Pérez ha denunciat davant els agents de Policia Nacional del Grup de Delictes Tecnològics que es va cometre un frau electoral i es va alterar el compte de paperetes.

Pérez assegura que els vots van ser emesos des de fora de Múrcia

Concretament, segons ha informat ‘El Periódico’, el candidat, que és funcionari del Ministeri per la Transició Ecològica, ha presentat la denúncia aquest dijous a la comissaria de Cartagena on assegura que la meitat dels vots que va rebre Isabel Franco realment van ser emesos per ordinadors localitzats fora de la Regió de Múrcia, majoritàriament a Madrid i Barcelona.

Per donar més veracitat a les seves paraules, Pérez ha entregat tot un seguit de documentació, entre la qual hi ha un peritatge informàtic que ha examinat totes les adreces IP  de cada vot per C’s de les primàries que es van celebrar el 8 i 9 de març. Durant dues hores ha declarat davant la policia i ha demanat als agents del Grup de Delictes Tecnològics que investiguin el sistema de votació telemàtica, ja que només el 57,05% dels vots corresponen a Múrcia i el 12,63% es van realitzar des de Madrid, el 14,73% a Catalunya, l’11,57% a València i el 4% restant a altres punts d’Espanya.

A més a més, Pérez també ha explicat que presumptament  es van registrar irregularitats en el ritme de votació. En concret, entre les onze del matí i la una del migdia, Isabel Franco va rebre el 30% dels vots el primer dia, en una cadència coincident amb una matriu de correlació del 90% amb els vots que rebia l’altre candidat, Miguel Garaulet, a encapçalar la llista al Congrés per Múrcia. Finalment, Franco va rebre 599 vots i Pérez només 237, tenint en compte que a l’acte de campanya de C’s a Múrcia, on va acudir Albert Rivera, només hi va haver uns 400 militants.