El desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s'estendrà fins a l'1 de novembre

Interior afirma que el nombre d'agents desplaçats és «suficient» i no preveuen enviar-ne més

Imatge de la Policia Nacional a l'aeroport
El desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s'estendrà fins a l'1 de novembre | CatalunyaDiari.cat

El desplegament d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya està previst fins a l'1 de novembre. La previsió de servei dels agents desplaçats, que els va comunicar el govern espanyol, és des de l'1 fins al 31 d'octubre, segons fonts policials. Tanmateix, puntualitzen que això no significa que es quedin a Catalunya fins llavors o pugui allargar-se l'estada.

Fonts del Ministeri de l'Interior apunten que són «terminis flexibles» i van avaluant en coordinació amb els Mossos d'Esquadra si cal reforçar el nombre d'agents. També asseguren que, per ara, els agents que s'han enviat a Catalunya són «suficients» i neguen que s'hagi decidit enviar-ne més.

La Guàrdia Civil encara no ha actuat

Fonts policials expliquen que hi ha uns 800 agents de la Guàrdia Civil a Catalunya i precisen que no han hagut de fer cap intervenció fins ara. Estan custodiant l'interior de l'aeroport de Barcelona així com altres infraestructures com el Port i també les fronteres. De Policia Nacional n'hi ha més de 500, segons van informar a l'ACN fonts del cos fa una setmana.

Durant el període de previsió de desplaçament a Catalunya els agents no poden agafar permisos ni vacances.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari