Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marga Marí-Klose, regidora del PSC a l'Ajuntament de Barcelona entre 2019 i 2020.

Dimiteix la socialista Marga Marí-Klose, regidora del govern de Barcelona

Era la número 6 de la llista de Jaume Collboni a les eleccions de 2019

Marga Marí-Klose, regidora del PSC a l'Ajuntament de Barcelona entre 2019 i 2020.
Marga Marí-Klose deixa les seves responsabilitats a l'Ajuntament de Barcelona. | Foessa

La regidora del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Marga Marí-Klose, ha presentat la seva dimissió, amb la qual renuncia a la seva acta i, en conseqüència, a les responsabilitats que ocupava fins ara al govern municipal, de la qual formen part els socialistes juntament amb Barcelona en Comú. Marí-Klose ha deixat el càrrec per motius de salut, segons han explicat diversos mitjans, i la seva renúncia es farà efectiva al ple que s'ha de celebrar aquest divendres, 29 de maig.

L'adeu de Marga Marí-Klose provoca petits canvis a l'organigrama del govern de Barcelona

Marí-Klose era, fins aquest divendres, la regidora del districte de Nou Barris, el de renda més baixa de la ciutat; i a més, s'encarregava de les carteres de Joventut, Infància i Gent Gran. Segons avança 'Crónica Global', la marxa de Marga Marí Klose suposarà un petit canvi al govern barceloní. En el seu lloc accedirà a l'acta de regidor Joan Ramon Riera, que va ser número 9 del PSC a les passades eleccions.

Actualment, Riera és el cap de gabinet del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle; plaça, doncs, que també quedarà vacant. Segons el digital, Riera assumiria Infància, Joventut i Gent Gran, a més de ser el regidor de districte de Les Corts, càrrec que fins ara ocupava Xavier Marcè, i que ara assumirà la zona que deixa lliure Marí-Klose, és a dir, Nou Barris.

Marí-Klose, un any com a regidora

Nascuda a Eivissa ara fa 46 anys, Marga Marí-Klose és sociòloga i ha centrat les seves investigacions en el món de la pobresa i la desigualtat en la infància, la joventut i la gent gran. Fa un any, va ser un dels fitxatges de Jaume Collboni per a la llista del PSC, on va ocupar el sisè lloc, accedint com a regidora —el PSC  en va obtenir 8. Un any després, motius de salut l'obliguen a posar fi a la seva tasca a l'Ajuntament de Barcelona.