Antoni Trilla reconeix el veritable perill dels nens amb el coronavirus

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic demana estar molt amatents a l'aparició de nous casos

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic demana estar molt amatents a l'aparició de nous casos | Bitpadres

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut que els nens es contagien poc però ha alertat que «el problema és la relació amb els adults» i les aglomeracions de pares que es poden donar a les entrades a les escoles.

D'altra banda, Trilla considera que la reunificació de la regió metropolitana de Barcelona no afegirà excessiva mobilitat però ha afegit que el que caldrà serà estar molt amatents a l'aparició de nous casos. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que el més important serà «intentar detectar que no hi hagi nous brots». A més, veu amb bons ulls que no s'hagi demanat el passi de Lleida a la fase 2 perquè cal mirar «cap a on poden anar aquests brots». 

El Govern descarta la primària híbrida

Justament amb relació als nens, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha descartat aquest divendres fer educació híbrida a primària el pròxim curs. «No ens plantegem en cap moment que l'educació primària sigui mixta. La idea és que vagin cada dia al seu centre, i la mixta, només quan no hi hagi opció possible», ha indicat en una entrevista al diari 'El Periódico', on ha assegurat que aquest tipus d'educació es reserva per a cursos superiors.

D'altra banda, ha indicat que hi haurà alguns espais amb més alumnes que les ràtios de 15 o 12 que s'han marcat, perquè seran aules més grans. El conseller ha parlat també de quan es farà efectiva aquesta ampliació de centres i de canvis en les hores del pati i d'entrada i sortida a les escoles.


Comentaris

envia el comentari