A partir de dilluns es permetrà la mobilitat en tota l'àrea metropolitana de Barcelona

Quedaran fora de la lliure mobilitat el Garraf i l'Alt Penedès, que avançaran a la fase 2

Catedral de Barcelona
A partir de dilluns, estarà permesa la mobilitat en tota l'àrea metropolitana de Barcelona. | GTRES

Les regions sanitàries de Barcelona, àrea metropolitana nord i àrea metropolitana sud seran una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve, 1 de juny. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d’unificar les tres regions sanitàries en una i, per tant, estarà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen, que es mantindran, però, una setmana més en fase 1.

Segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat publicarà una ordre ministerial que desenvoluparà la lletra petita d'aquesta reunificació sanitària de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, cal destacar que quedaran fora de la lliure mobilitat el Garraf i l'Alt Penedès, que avancen a un ritme diferent i que entraran en fase 2 el pròxim dilluns.  

La Regió Sanitària de Barcelona, subdividida en tres

Cal recordar que en l'inici de desescalada, a finals d'abril, la Generalitat va demanar que el procés es fes seguint els límits territorials de les regions sanitàries i no de les províncies.

Així mateix, es va subdividir la Regió Sanitària de Barcelona en tres àrees: ciutat –incloent els deu districtes de la capital–,  àrea metropolitana nord –que inclou el Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental– i l'àrea metropolitana sud –amb l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud–. 


Comentaris

envia el comentari