Fernando Simón tanca files: «No sé de què se'm denuncia, no tinc res a amagar»

Preguntat per la denúncia rebuda per permetre la celebració de la manifestació del 8-M a Madrid, Simón ha aclarit: «No tinc temps de centrar-me en aquesta mena de coses»

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
Simón ha parlat per primera vegada sobre la denúncia rebuda pel 8-M.  | Catalunya Diari

Fernando Simón tanca files. Després que a principis de setmana sortís un informe de la Guàrdia Civil on se'l vinculava amb el fet de posar en risc milers de ciutadants madrilenys per permetre'ls acudir a la manifestació del 8-M, avui el doctor Simón ha contestat amb molta contundència davant la denúncia rebuda. 

«No sé de què se'm denuncia, no tinc res a amagar. Ara mateix no tinc temps per a centrar-me en aquest tipus de coses, estem centrats en fer el nostre treball tan bé com sigui possible. El que no faré és abandonar el vaixell». Així s'ha expressat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries en ser preguntat per les peticions de dimissió que ha fet VOX.

Illa assegura que és un «orgull» tenir Simón com a director del centre d'alertes sanitàries

Simón, que ha afirmat que no ha rebut cap requeriment judicial, ha assegurat que seguirà fent la seva feina «amb tot l'esforç que pugui», a menys que algú decideixi que ho ha de deixar. En aquest sentit, ha comentat que no té temps per mirar els debats del Congrés, perquè està centrat en l'epidèmia.

«Faré un esforç per complir amb la meva feina el millor que pugui, és una qüestió de professionalitat, entenc que no he de deixar les coses a la meitat», ha argumentat. «Ara estic centrat a fer la nostra feina el millor que puguem. Estem deixant-nos la pell moltes hores al dia», ha apuntat. Per la seva part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que és un «orgull» tenir a Simón com a director del centre d'alertes sanitàries.

Encara sobre el 8-M, Illa ha reiterat que el govern espanyol va fer «el que havia de fer amb les informacions que tenia en aquell moment», i sempre es va actuar en concordança amb les recomanacions internacionals. En aquest punt, ha assegurat que no pensa entrar «en el joc de predir el passat», perquè «és massa obvi i massa fàcil».


Comentaris

envia el comentari