Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont arribanr a la Chambre du Conseil per la vista per l'euroordre

L'inesperat amic que acaba de trobar Puigdemont a Perpinyà

L'expresident té previst un acte a la Catalunya Nord el 29 de febrer

Carles Puigdemont arribanr a la Chambre du Conseil per la vista per l'euroordre
Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí tenen previst trepitjar Perpinyà el 29 de febrer   | CatalunyaDiari

Quan queden poc més de deu dies perquè Carles Puigdemont trepitgi Perpinyà per assistir a l'acte del Consell per la República, un diputat francès s'ha pronunciat al respecte. Romain Grau, candidat a l'alcaldia de Perpinyà pel partit de Macron, ha donat suport a la celebració de l'acte el pròxim 29 de febrer i, en concret, a la presència de l'expresident de la Generalitat, demanant que es respecti la «llibertat d'expressió i de reunió». «Carles Puigdemont és amic meu i estaré molt content de trobar-lo a Perpinyà», assegura.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Rumors de possible cancel·lació de l'acte

La ràdio francesa a Barcelona Equinox informava de rumors a la Catalunya Nord sobre la possible cancel·lació de l'acte per part de les autoritats franceses. Mentre l'independentisme continua amb els preparatius, ningú de la Prefectura de Perpinyà, organisme que s'hauria d'encarregar de les mesures de seguretat del míting, s'ha pronunciat al respecte. 

L'acte, en el qual també participaran Toni Comín  i Clara Ponsatí, s'ha vist des d'un inici envoltat de polèmica i han sorgit rumors de possibles pressions per part del govern espanyol perquè no se celebri, a més de possibles complots per part de l'unionisme per evitar-lo. D'entre el silenci de les autoritats de Perpinyà, sorgeix però la veu de Romain Grau, que avala la visita de Puigdemont a la ciutat. Caldrà veure com evoluciona la preparació de l'esdeveniment i l'entesa amb la seguretat francesa.

 

També et pot interessar...

  • Carme Forcadell surt de la presó per primera vegada
  • La visita més emotiva de Jordi Cuixart des que li permeten sortir de la presó