Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol

Diputats de Ciutadans porten la designació de Carrizosa com a candidat al consell de garanties del partit

Una vintena de càrrecs i afiliats consideren una «manca de democràcia interna» que no s'hagin celebrat noves eleccions primàries

Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol
El consell de garanties de Ciutadans decidirà sobre l'elecció directa de Carrizosa com a candidat. | ACN

La designació de Carlos Carrizosa com a candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes acabarà al consell de garanties del partit taronja. Tal com ha avançat aquest divendres el diari 'Ara', quatre diputats al Parlament i una vintena de càrrecs institucionals d'ajuntaments i afiliats consideren una «manca de democràcia interna» que s'evitessin unes noves primàries.

Lorena Roldán va guanyar el procés intern celebrat fa poc més d'un any, però serà Carrizosa qui encapçalarà la llista —per l'excepcionalitat del moment, segons la versió oficial—. Els denunciants troben que s'han infringit els estatuts del partit taronja. Signen el text els parlamentaris Sergio Sanz, Carmen de Rivera, María Valle i Antonio Espinosa, que ja van donar suport a la candidatura crítica de Francisco Igea a les primàries a la presidència de Ciutadans.

El consell de garanties de Ciutadans haurà de pronunciar-se sobre la qüestió. Formen part d'aquest organisme intern Jesús Galiano Gutiérrez, Marta Segura Garcia-Consuegra, Ismael Rastoll Aranda, Francisco Javier Copoví Carrión i Bosco Labrado Prieto.

Els demandants no qüestionen la idoneïtat de Carlos Carrizosa com a candidat

En el text registrat avui al que ha tingut accés el diari 'Ara', els diputats taronges argumenten que no hi ha impediments per celebrar unes noves eleccions primàries, ja que «les eleccions autonòmiques encara no estan convocades». En aquest sentit, en l'escrit presentat al consell de garanties, els diputats insisteixen que no qüestionen «la idoneïtat de Carlos Carrizosa com a possible candidat», sinó que mostren la seva «total disconformitat» amb la «manera en què s'ha produït la designació, en entendre's contrària a dret i als estatuts de Ciutadans».

Aquest mateix divendres, en una entrevista a la Cadena Ser recollida pel diari 'Ara', Carlos Carrizosa ha defensat el procediment de l'executiva per canviar el candidat a les eleccions catalanes. El líder dels taroges a Catalunya ha recordat que la decisió es va prendre amb el consentiment de Lorena Roldán, que «per generositat», va fer «un pas al costat».

Carrizosa ha recordat que l'article 102 dels estatuts de Ciutadans estableix que en casa de «renúncia» del candidat escollit, el comitè executiu pot «nomenar» directament «una altra persona» com a candidata.