Rufián: «La gent està veient com l'esquerra perd un altre cop»

ERC manté l'abstenció i Podemos ha llançat una proposta 'in extremis' que el PSOE ha rebutjat
Rufián: «La gent està veient com l'esquerra perd un altre cop» | ACN

 

Just abans de començar la segona jornada de votació de la investidura de Pedro Sánchez, Unidas Podemos ha anunciat que s'abstindria, de manera que impossibilita la formació del nou govern. Però, en la seva intervenció, Pablo Iglesias ha fet una nova proposta: renuncien al Ministeri de Treball «si ens cedeixen les competències per les polítiques d'ocupació».

 

Pablo Iglesias: «Encara som a temps de salvar la investidura»

Aquesta contraoferta permet que hi hagi possibilitats que s'investeixi a Pedro Sánchez i que es pugui formar un govern de coalició, encara que falta veure que en pensa el partit socialista. Segons Iglesias, «encara som a temps de salvar la investidura». 

 

La portaveu del PSOE, Adriana Lastra, ha rebutjat la proposta d'Iglesias i assegura que les competències d'ocupació que demana són competències transferides a les comunitats autònomes. «Vol dirigir un Ministeri de Treball sense saber les seves competències» i ha acusat Podemos de voler conduir un cotxe sense saber on és el volant.

 

Esquerra Republicana manté l'abstenció

Pel que fa a ERC, mantenen la seva posició d'abstenció igual perquè, en cas que Unidas Podemos i el PSOE pactin, la investidura tiri endavant. Rufián, en la seva intervenció, ha assegurat que «la gent està veient com l'esquerra perd un altre cop» i subratlla que «ERC està fent un gest enorme de solidaritat», ja que amb l'abstenció dóna suport indirecte a la investidura de Sánchez.

 

Diputats d'ERC arriben a la cambra | ACN

 

Pedro Sánchez: «aspiro a presidir el govern d'Espanya però no a qualsevol preu»

La sessió del debat previ a la votació ha començat amb la intervenció de Pedro Sánchez, que ha explicat les propostes fetes a Podemos i reconeix que «sempre hauríem necessitat a Podemos, no només per la investidura, també per governar».

 

Assegura que «moltes de les propostes que vam fer eren exigències de Podemos i quan nosaltres les acceptàvem, ells les refusaven» i justifica la falta d'acords dient que «aspiro a presidir el govern d'Espanya però no a qualsevol preu ni amb qualsevol govern».

 

Els grups de l'oposició qüestionen la falta d'acords

A continuació ha intervingut Pablo Casado que ha qualificat la investidura de Sánchez com «la història d'un gran fracàs» i acusa el partit socialista i Podemos que «només us importen els càrrecs, no us importa Espanya».

 

El portaveu del PP, Teodoro García Ejea, abans d'entrar al Congrès | ACN

 La següent intervenció ha estat la d'Albert Rivera que, seguint la línia del líder del PP, s'ha dirigit al PSOE i als comuns per dir-los que «heu tractat Espanya com si fos un botí per repartir-se» i que no els importen les polítiques, «només us baralleu pels seients». Ha qüestionat a Sánchez preguntant: «Qui pot pensar que Sánchez pot ser un bon president?».

 

La portaveu del PSOE acusa Pablo Iglesias d'exigir controlar més de la meitat del govern

«És aquesta la seva proporcionalitat?» pregunta Adriana Lastra, portaveu del PSOE, acusant Pablo Iglesias de voler controlar més de la meitat del govern, de voler quatre de les sis àrees socials preferents que proposava el partit socialista. «Aquesta negociació s'ha frustrat perquè no ha acceptat el resultat de les eleccions» i critica a Iglesias de sobrepassar els límits.

 

«Aquesta és la segona vegada que impedirà que Espanya tingui un govern progressista», assegurant haver oferit a Iglesias les àrees d'Habitatge, Sanitat, Igualtat, CIència, Agricultura i d'altres que va rebutjar. Ha acabat la intervenció subratllant que serà la segona vegada que Pablo Iglesias impedeixi un govern d'esquerres a Espanya. Així que, amb la votació de la investidura en directe, tot apunta que no s'investirà a Pedro Sánchez.

 

També et pot interessar...