Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonéès i Quim Torra parlant

Discrepàncies entre JxCat i ERC sobre la Comissió Bilateral

El president vol convocar ja l'eina estatutària i el conseller Bosch prefereix situar-la després de la negociació amb l'Estat

Pere Aragonéès i Quim Torra parlant
Pere Aragonès i Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Nova discrepància al Govern, ara per la Comissió Bilateral. El president de la Generalitat, Quim Torra, vol convocar ja l'eina estatuària «per abordar incompliments, greuges i dèficits» de l'Estat amb Catalunya, però el conseller d'Exteriors i Relacions Institucionals, Alfred Bosch —que ostenta la presidència de la Comissió Bilateral—, prioritza situar-la un cop hagi arrencat la taula de governs.

Torra, contundent amb Bosch

La discordança ha arribat aquest divendres al migdia, quan Bosch ha atès la premsa al Parlament per dir que rebutja convocar ara l'òrgan. Minuts després Presidència ha explicat que Torra ha demanat al conseller que convoqui la Comissió Bilateral «el més aviat possible». El president ha publicat un missatge a Twitter després en la mateixa línia.

Per la seva banda, des d'Exteriors asseguren que Bosch ha atès els mitjans sense saber que Torra li demanaria —pocs minuts després— que convoqués ja la Comissió Bilateral. «Comencem primer amb el que és important, i després podrem parlar de tot», ha argumentat. Des de la conselleria es pregunten si Torra ha canviat l'ordre de prioritats perquè, fins ara, també prioritzaven la taula de governs.

La presidència de la Comissió Bilateral —eina que recull l'Estatut— pertany actualment a Bosch, però el conseller considera que la «prioritat» és ara resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat, des de la taula de diàleg que s'ha de reunir per primera vegada aquest febrer.

També et pot interessar...