Bombers de la Generalitat

Interior llença una campanya per incorporar bomberes al cos

Buch lamenta unes dades «esfereïdores», on les dones no arriben al 2% dels bombers professionals

El Departament d'Interior ha presentat la campanya  'Fem equip' per fomentar la incorporació de dones  al cos dels Bombers de la Generalitat. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat unes dades «esfereïdores» on les dones  representen l'1,84% dels bombers  professionals i el 6,81% dels bombers voluntaris.

Tot i això, també hi ha una dada positiva: del 2016 al 2019 les sol·licituds de dones  per entrar al cos s'han duplicat, passant del 4,63 al 8,36%. La campanya, que pretén «augmentar la representativitat i la visibilitat de les dones en el col·lectiu, tant a nivell intern com extern», es concreta en quatre cartells que es difondran en instituts i parcs de bombers on apareixen bombers  i bomberes, i un vídeo curt.

Esperen que la campanya serveixi per «despertar una vocació»

La sotsinspectora Mercè López ha destacat «la falta de referents femenins», afirmant que la causa és «una imatge estereotipada del bomber  amb unes idees i valors preconcebuts que les porten a pensar que elles no poden ser bomberes». Així, López ha posat en valor la importància de la campanya per «revertir la situació perquè les nenes i adolescents contemplin aquesta opció laboral».

Per la seva banda, Buch  ha insistit que espera que aquesta campanya  serveixi per «intentar despertar una vocació. La finalitat és ensenyar que hi ha dones que han passat les proves i que han aconseguit ser bomberes». El conseller ha destacat la feina feta pel mateix cos de Bombers  que «s'ha implicat en la seva elaboració i ha demostrat lideratge i responsabilitat per tirar-la endavant amb la voluntat de revertir aquesta tendència».

L'il·lustrador que ha fet les imatges ha estat el també tècnic de sala de Bombers de la Generalitat, Pedro José Doncel. La campanya, organitzada pel Departament d’Interior, té també com a col·laboradors l’Institut Català de la Dona, el Departament de la Vicepresidència i el Departament d’Educació.

També et pot interessar...