El DNI de Puigdemont caduca el 2020 i ja no podria presentar-se a les eleccions

En cas de no poder renovar-lo, l’expresident de la Generalitat perdria el dret a presentar-se com a candidat en noves convocatòries electorals

El DNI de Carles Puigdemont caducarà el 3 de febrer del 2020 | Cedida

El DNI de Carles Puigdemont caduca el 3 de febrer de l’any vinent. El mitjà ‘El Confidencial’ ha reparat en aquest petit detall, i ha fet patent totes les complicacions que se li podrien presentar a l’expresident de la Generalitat en cas que no aconseguís renovar el seu document d’identitat. Entre altres coses, el líder de La Crida no podria presentar-se a noves convocatòries electorals, però tampoc es podria moure amb tanta llibertat com ho fa des que va haver de fugir a Bèlgica a finals d’octubre del 2017.

El 3 de febrer del 2020 com a data clau

Així, el 3 de febrer de 2020 esdevé una data clau, tant per Puigdemont com per la situació general del Procés català. De fet, i tal com explica el mitjà citat anteriorment, aquest aspecte podria condicionar en gran mesura la data de la pròxima convocatòria d’eleccions, ja que, en cas que se celebressin abans de la caducitat del DNI de l’expresident, aquest encara podria presentar-se com a  cap de llista, una petició que li repeteixen diàriament els seus seguidors més fidels.

 

En canvi, si el document d’identitat del diputat del PDeCAT deixés d’estar en vigor, aquest no podria encapçalar cap llista ni optar a cap càrrec de la Generalitat. I, malgrat que l’expresident ha repetit reiteradament que no té intenció de presentar-se a una nova candidatura com a President de la Generalitat, és cert que encara compta amb multitud de seguidors entre el sector independentista.

Puigdemont no podria encapçalar cap llista electoral amb el DNI caducat | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, ‘El Confidencial’ recorda que Puigdemont ja va prometre no tornar a presentar-se com a cap de llista abans del 21-D, i al final va sorprendre tothom en organitzar i presentar una candidatura en tan sols un mes, arrasant en els resultats electorals davant una ERC a què totes les enquestes donaven per guanyadora.

Puigdemont hauria d’acudir a alguna ambaixada espanyola

Tornant a la problemàtica de la caducitat del DNI de l’expresident, un dels fets que més preocupen és que, per tal de renovar-lo, seria necessari que Puigdemont acudís a alguna ambaixada o consolat espanyol. Una situació que podria comportar un gran perill i, fins i tot, l’empresonament de qui alguns anomenen «president a l’ombra».

Un cop l’expresident català es va exiliar, la Fiscalia ja va demanar la invalidació del passaport de Puigdemont, però el jutge Pablo Llarena mai va activar aquesta mesura, pel que el passaport de l’expresident segueix vigent, el que el permet viatger sense cap mena de restriccions.


Comentaris

envia el comentari