IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Duran i Lleida reconeix que va tenir l'oportunitat de ser ministre espanyol

L'exlíder d'Unió ha confessat que va descartar l'oportunitat, i ha lamentat la desaparició de CIU de l'espai de centre a Catalunya

Duran i Lleida ha lamentat que CIU s'hagi «autodestruït» amb l'auge de l'independentisme
Duran i Lleida ha lamentat que CIU s'hagi «autodestruït» amb l'auge de l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

L'exlíder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimecres que mai ha volgut ser ministre, encara que ho hagués pogut ser. En una entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu de la publicació del seu llibre 'El risc de la veritat' (Proa, 2019), l'exlíder d'Unió ha considerat que ha estat un error per part del catalanisme no entrar a formar part d'un «autèntic govern espanyol de coalició».

Lamenta la «desaparició» de CIU de l'espai de centre a Catalunya

D'altra banda, ha lamentat que Convergència i Unió s'hagi «autodestruït» i hagi «desaparegut» l'espai de centre a Catalunya. «Algú ha tingut més responsabilitat que altres», ha afegit sense concretar. Duran i Lleida ha defensat que hagués anat bé «estar a la cuina» del govern espanyol i ha afegit que si es torna a recuperar el «catalanisme moderat» hauria d'incorporar als punts programàtics aquesta voluntat d'un govern de coalició.

  

hi ha hagut «dispersió» com a conseqüència de l'auge de l'independentismeés diferent perquè, segons ha apuntat, ha desaparegut. 

Duran i Lleida es considera el «principal responsable» del fracàs d'Unió

Pel que fa a l'autocrítica, Duran i Lleida ha admès que el «principal error» va ser no haver estat capaç, com a dirigent d'UDC, de fer arribar a la societat què era UDC. En aquest sentit, ha explicat que quan el seu partit es va separar de CDC i es va presentar en solitari a les eleccions al Parlament «la gent no coneixia UDC i no sabia què era». 

L'exdirigent d'Unió creu que és el principal responsable del fracàs de la formació en solitari
L'exdirigent d'Unió creu que és el principal responsable del fracàs de la formació en solitari | CatalunyaDiari.cat

 

«El principal responsable soc jo i l'error me l'he d'atribuir a mi», ha conclòs. Segons Duran i Lleida, l'independentisme ha de ser conscient que haurà de renunciar a l'autodeterminació perquè és una «línia vermella» per a qualsevol polític espanyol i per a qualsevol estat, ja que no està permès a cap constitució.

Així doncs, segons l'exlíder d'UDC, la solució passa per un acord que millori l'autogovern i una fórmula de finançament, i sotmetre a votació aquest acord. En cas que hi hagués un acord sobre una consulta d'independència, que Duran i Lleida no ho veu possible, la consulta s'hauria de fer, segons ha defensat, al conjunt de l'estat espanyol. 


Comentaris

envia el comentari