TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Elsa Artadi, candidata alternativa de l'independentisme, de Harvard a ser la mà dreta de Puigdemont

La cap de campanya de Junts per Catalunya té un extensíssim currículum
Elsa Artadi, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Elsa Artadi va saltar a la palestra informativa pràcticament després de l’1-O. La precipitació dels fets va fer que Carles Puigdemont marxés a Brussel·les hores després de l’aplicació de 155 i que Oriol Junqueras acabés empresonat a Estremera.

 

Així, sense els grans líders a l’escena, Elsa Artadi va saltar a la palestra. La cap de campanya de Junts per Catalunya per al 21-D va anar agafant força a poc a poc i, a dia d’avui, es postula com una de les principals candidates a la presidència de la Generalitat.

 

Però qui és Elsa Artadi? A què es deu el seu rapidíssim ascens?

Doctora en econòmiques i llicenciada a Harvard

El cert és que el currículum d’Artadi abans d’arribar a la seva posició actual és extensíssim. Nascuda a Barcelona fa 41 anys, va iniciar els seus estudis a la ja desapareguda escola barcelonina Stel·la.

 

Anys després, però, l’economia va ser el principal òrgan de seducció d’una Artadi, que va optar per dur a terme els seus primers passos a la Universitat Pompeu Fabra.  Va ser en aquest espai, de fet, on aquesta va creure que el millor per a la seva futura trajectòria professional passava per traslladar-se als Estats Units.

 

Elsa Artadi, amb Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

 

Dit i fet. Artadi no s’ho va pensar dues vegades i va fer les maletes per obtenir el seu graduat a la Universitat de Harvard a Massachusetts, gràcies a una beca de la Fundació La Caixa. Finalment, dels Estats Units va viatjar a Milà —on va impartir classes a la Universitat Bocconi— per retornar finalment al punt de partida: Catalunya.

 

Aficionada al Ioga, dibuixant i esportista

Són els tres pals de paller d’Elsa Artadi. Segons relata ‘La Vanguardia’, la cap de campanya de Junts per Catalunya mata el seu temps exercitant-se amb el Ioga. De fet, aquesta és una pràctica que va conèixer gràcies a la seva companya de pis a Harvard i de la qual no se n’ha tornat a desenganxar.

Així mateix, quan el Ioga no s’obre camí, Artadi també opta per dur a terme altres activitats. El dibuix a llapis o les aquarel·les són aficions que la cap de llista de Puigdemont comparteix amb el 'running'.

 

Finalment, no tota la seva activitat és física. Ja que a part de pintar, aquesta també és una gran aficionada a les sèries americanes com ‘House of Cards’ —una producció política de Netflix que s’escau a tot amant dels tripijocs d’aquesta esfera— o  ‘Joc de Trons’, una sèrie de les més exitoses dels darrers temps.

 

Andreu Mas-Colell, trampolí a la política

L’exconseller d’economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va tenir una participació cabdal amb la seva introducció a la política. Així com aquest també va intercedir perquè Sala Marín recalés als Estats Units per completar els seus estudis, Mas-Colell va fitxar-la perquè tornés de l’estranger l’any 2011.

 

Elsa Artadi en plena pràctica del Ioga | La Vanguardia

 

Després de ser durant un temps l’assessora del Departament d’Economia, aquesta va ascendir a secretaria general d’Hisenda i al 2013, en ple ‘procés’ i Artur Mas al capdavant, Artadi va ser la directora de Tributs i Jocs de la Generalitat.

 

No es va presentar al banquet de la seva boda

És un fet. Tot i això, s’ha de dir a favor d’Artadi que una indisposició física va provocar que aquesta no es pogués presentar-se al banquet de la seva pròpia boda.

 

Potser a causa del seu estat de nerviosisme, Artadi no va poder comparèixer al banquet de la boda que va celebrar amb Alberto Arraut, nebot de Xavier Trias. Tot i això, com si es tractés d’un nefast preludi dels fets, Artadi i Arraut van acabar separant-se fa quatre anys.

 

La seva parella actual és Heribert Padrol. Natural de Reus, és llicenciat amb dret a la Universitat de Barcelona i posteriorment format al món dels negocis a Stamford, als Estats Units.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris