Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O

Emotiva carta dels presos als testimonis de la defensa: «Heu posat llum a la foscor»

Sànchez, Forcadell, Rull, Bassa, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart i Romeva els hi agraeixen haver estat el «record viu de l'1-O»

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O
Els presos han mostrat agraïment als qui «han posat llum a la foscor» durant el judici   | CatalunyaDiari.cat

 

Els nou presos catalans han enviat una emotiva carta als testimonis dels advocats de la defensa  del judici de l'1-O per agrair-los les seves declaracions. «Les vostres paraules han posat llum a la foscor que les mentides dites pels testimonis de l'acusació havien provocat», diuen al text, signat per Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Josep Rull, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Quim Forn, Jordi Cuixart i Raül Romeva. En la carta, que s'ha fet pública aquest divendres al matí, els presos consideren que les seves declaracions han estat el «record viu» del que va ser l'1-O.

«L'Estat va desafiar la raó i els principis democràtics. I la ciutadania de Catalunya va desobeir, conscient del que feia, una prohibició tant injusta com antidemocràtica», afegeixen al text. Els presos, finalment, es mostren «orgullosos» dels testimonis i de com han reivindicat i posat en valor la «desobediència civil massiva»  que va fer possible la «gran victòria» de l'1-O. «Gràcies per tanta dignitat! Ens en sortirem!», conclou el text, esperançador.

La carta, paraules textuals

Estimades i estimats,

Cadascuna de les vostres declaracions ha estat el record viu del que va ser l'1 d'octubre. La vostra dignitat davant el tribunal que ens jutja ha posat en evidència la determinació d'una gran majoria del poble de Catalunya per exercir decididament i pacífica el dret d'autodeterminació.

L'Estat va desafiar la raó i els principis democràtics. I la ciutadania de Catalunya va desobeir, conscient del que feia, una prohibició tan injusta com antidemocràtica.

Les vostres paraules han posat llum a la foscor que les mentides dites pels testimonis de l'acusació havien provocat.

Estem orgullosos de vosaltres i de com heu reivindicat i posat en valor la desobediència civil massiva que va fer possible la gran victòria de l'1 d'octubre.

Gràcies per tanta dignitat! Ens en sortirem!"

Carta presos
La carta ha estat signada pels nou presos catalans   | Twitter

 

També et pot interessar...