Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sànchez

El coronavirus desgasta el govern: l'oposició retalla distàncies a l'última enquesta

Ciutadans és la força que experimenta un creixement més gran en l'estudi

Pedro Sànchez
Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en una imatge d'arxiu. | cedida

Mals auguris per al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que podrien truncar el seu futur polític en el càrrec si les tendències actuals es mantenen. L'empresa demoscòpica 'DYM' publica aquest dimecres, 27 de maig, una enquesta electoral que recull el diari gratuït '20 Minutos', que posen en evidència el que ja ha passat en les darreres enquestes: una desinflada del PSOE i de Podem, els components del govern espanyol; i un creixement de l'oposició, que ja trepitja els talons als socis i pot fer trontollar, en futures conteses electorals, el govern de Sánchez.

Davallada de PSOE i Unides Podem; creixement del PP, Vox i C's

Si ara es repetissin les eleccions generals, les tornaria a guanyar el PSOE, però amb una diferència ben ajustada amb el PP, que seria segona força. Els socialistes aglutinarien un 25,1% dels suports, vora tres punts menys que a les eleccions del novembre passat, i passarien dels 120 escons actuals als 108-112. Els trepitjaria els talons un PP que que creixeria del 20,8% dels vots a un 22%, amb entre 97 i 100 escons, fins a dotze més que els 88 actuals.

Vox es mantindria com a tercera força al Congrés i creixeria lleugerament, poc més de mig punt. Respecte els 52 escons actuals, es quedaria igual o en creixeria dos, com a màxim. El quart lloc seria per a Unides Podem, que cauria mig punt pel que fa a suports —de l'11,8% del novembre a l'11,3% a l'enquesta—. Els 35 escons dels de Pablo Iglesias passarien a ser entre 29 i 32. El creixement més ampli seria el de Ciutadans, en aquesta nova etapa liderada per Inés Arrimadas: creixeria del 6,8% dels vots al 9%, i passaria de la desena d'escons actuals a tenir-ne entre 16 i 18.