Bernat Castro i Gabriel Rufián.

ERC fitxa per Salut un col·laborador suspès de militància el 2013 per publicar tuits masclistes

ERC havia suspès cautelarment de militància Bernat Castro l'any 2017 pels tuits publicats quatre anys abans

ERC es veu envoltada en una nova polèmica. Fa unes setmanes transcendia que, des del passat mes de març, coincidint amb l'inici de la pandèmia, el departament de Salut, que comanden els republicans, havia contractat com a col·laborador en la gestió de les xarxes socials a Bernat Castro, un tuitaire conegut com a Berlustinho, el seu nom d'usuari en aquesta xarxa social. Segons publicava 'E-noticies', Castro cobra un sou de col·laborador i reforça la cobertura de les xarxes socials per informar de les mesures anticovid a través dels canals oficials del departament.

Bernat Castro, suspès cautelarment de militància a ERC el 2017 per publicar piulades masclistes

Però si per alguna cosa sorprèn el fitxatge de Bernat Castro a Salut és per la polseguera que va aixecar el seu cas quan, l'any 2017, ERC va haver de suspendre'l de militància de manera cautelar, a causa de comentaris masclistes que havia fet a Twitter quatre anys enrere, el 2013. Castro era llavors assessor de xarxes socials del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el partit va apuntar que «podria haver vulnerat el codi ètic i de conducta del partit» amb «comentaris ofensius per a les dones i masclistes».

Piulades de mal gust, com ara «Regalo perra de raza por no poder cuidarla, interesados aquíK, acompanyada de la foto d'una noia; «Ppienso dar conferencias sobre técnicas cuantitativas de violación a prepúberes», «Después de ver lo borracha que ibas ayer a las 5 de la mañana, si tenías la lotería para sufrir violación habrá que decirlo» o «Esta cerda así vestida pide pene» són alguns dels missatges que va penjar a les xarxes socials Bernat Castro des del compte @Berlustinho ara fa set anys, pels quals ERC va suspendre'l de militància el 2017.

Ara, però, Castro ha estat fitxat indirectament pel partit, i treballa des de fa més de mig any a la conselleria de Salut de la republicana Alba Vergés. En qüestió de tres anys, doncs, el tuitaire ha passat de ser suspès cautelarment de militància per comentaris masclistes a ser contractat pels republicans en una conselleria pròpia.