Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

ERC guanyaria les eleccions segons l’última enquesta del CEO

L'independentisme creixeria ostensiblement i Ciutadans patiria una caiguda d’entre 6 i 7 diputats | Junts per Catalunya perdria entre 9 i 10 escons, però la CUP podria situar-se amb 10 diputats

La plana major d'Esquerra, en un acte
Esquerra Republicana guanyaria les eleccions, segons els CEO | CatalunyaDiari.cat

 

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya. La darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) diu que la formació independentista incrementaria els seus escons entre 36 i 38 diputats i, en aquesta mateixa línia, l’auge republicà reforçaria el sobiranisme a l’hemicicle.

Un 47,2% dels catalans confirmen a través de l’enquesta que volen que Catalunya esdevingui un estat independent. Dada que creix respecte el darrer sondeig, ja que aleshores la quota sobiranista ascendia al 46,7%. Així mateix, la majoria de les forces independentistes a la cambra catalana oscil·laria entre els 69 i els 73 escons.

Esquerra guanyaria les eleccions

La clatellada, per contra, se l’enduria Junts per Catalunya. La formació demòcrata perdria entre 9 i 10 escons i se situaria amb entre 23 i 24 diputats, tot i que el testimoni l’agafaria en part una CUP que sumaria entre 6 o 7 escons, recuperant així part de l’electorat que va perdre a les eleccions del 21-D.

Una altra de les notícies del sondeig seria la caiguda de Ciutadans, tot i que es mantindrien com a segona força. La formació que lidera Inés Arrimadas es mantindria en segona posició però amb una caiguda d’entre 6 i 7 diputats. Una mala dinàmica de la dreta a Catalunya que s’accentua amb la posició d’un PP, que té una estimació de vot del 3,3% i el marge imprescindible per tenir al Parlament és del 3%.

Imatge del Parlament de Catalunya durant la votació d'aquest dijous a la tarda
Esquerra Republicana guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya, segons l'enquesta del CEO | Cedida

 

Creixement dels Comuns

I és que aquests podrien incrementar entre 4 i 5 escons a la seva representació a la cambra catalana, i dels 8 actuals passarien a obtenir una forquilla entre 12 i 13. L’ascens, però, no serviria per passar per davant d’un PSC que mantindria la seva quarta posició  al Parlament amb un marge inamovible que se situa als 17 escons.

Segons l'enquesta, doncs,  s'accentuaria la tendència sobiranista al Parlament de Catalunya, mentre que totes les forçes unionistes veurien com el seu electorat es manté o, en aquesta línia, va a la baixa.