Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Huguet

ERC es manté en l’abstenció tot i la inhabilitació de Junqueras

Els republicans s'han reunit aquest matí per ultimar la seva decisió

La decisió de la JEC d'inhabilitar Quim Torra i retirar la immunitat d'Oriol Junqueras poques hores abans del debat d'investidura ha suscitat a la incertesa per la possibilitat que ERC trenqui el pacte amb el PSOE per conformar el govern. Tanmateix,  els republicans han decidit mantenir l'abstenció, tal com avancen diversos mitjans després de la reunió extraordinària celebrada aquest matí a la seu de Barcelona.

Rufián evita fer declaracions precipitades

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha evitat confirmar l'abstenció de la seva formació a la investidura de Pedro Sánchez per «respecte» a la decisió de l'executiva d'ERC, que s'ha reunit per avaluar l'impacte polític de les decisions d'aquest divendres de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Torra i Junqueras.  «Seria irresponsable i irrespectuós avançar-me a posicions», ha afirmat en roda de premsa al Congrés.

Ha insistit que ERC «té molt clar què hi ha i qui hi ha al darrere el que va passar ahir» i ha apuntat que el té lloc és una lluita «d'un Estat contra un govern», és a dir «d'una extrema dreta que fagocita institucions contra la dissidència política i fins i tot unes majories que poden fer un govern». Rufián també ha recordat que ha aplaudit les paraules de Sánchez respecte a la dignificació de la memòria històrica i l'anunci del seu acord per a la creació d'una taula de diàleg i negociació. «El text diu literalment que ens acollim a la seguretat jurídica, que principalment és la internacional, de drets humans, i jo aplaudeixo un compromís electoral», ha dit.

També et pot interessar...