ERC proposa reunions bilaterals entre els governs català i espanyol per abordar els pressupostos

També proposa parlar sobre nous ajuts als autònoms

Pere Aragonès i Gabriel Rufián
Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats. | ACN

ERC planteja una nova taula de diàleg amb el govern espanyol, però en aquesta ocasió per abordar qüestions diferents a la primera, que es va reunir només en una ocasió, a finals de febrer, i es troba en 'stand by' fins que hi hagi nou Govern a Catalunya. El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació ha registrat 320 esmenes parcials als pressupostos generals de l'Estat per al 2021 que, entre altres, recullen reivindicacions del territori a Catalunya i al País Valencià.

Les propostes d'ERC

A canvi, proposa reduccions de pressupostos per al Tribunal Constitucional, per als fons reservats de l'Estat, per al Ministeri de Defensa, al Tribunal de Comptes, que «s'ha convertit en un òrgan més de repressió», i per la Casa Reial, perquè «una institució tan opaca, antidemocràtica i corrupta no ha de tenir cap tipus de partida», en paraules de Rufián. ERC planteja que les reivindicacions, com el fons per a autònoms, s'abordin en reunions bilaterals entre el Govern i l'Estat.

ERC també reclama augments d'impostos al joc online, reduir-los per als productes d'higiene femenina i inversions a Rodalies. «Volem rebre el deute de l'Estat amb Catalunya pel que fa a deutes i activar el fons d'immigració», ha explicat Rufián, que també reclama més diners per a Dependència i per als ajuntaments. Rufián ha recordat que el vicepresident del Govern ha demanat també fons per a ajudar als autònoms i la restauració. «Necessitem crear un fons per ajudar a la gent que es veu perjudicada pel tancament dels seus negocis», ha assegurat.

«Considerem que hi ha d'haver una delegació del Govern per parlar de tot això»

Segons el portaveu d'ERC, «no té sentit que diguin que no hi ha diners per als autònoms i es gastin 10.000 milions en defensa», ha afirmat. En tot cas, Rufián ha demanat que aquestes i altres reivindicacions es vehiculin a través de reunions bilaterals entre el govern espanyol i el govern de la Generalitat. «Estic convençut que el lehendakari Urkullu ha participat en les negociacions entre governs i considerem que hi ha d'haver una delegació per parlar de tot això», ha afirmat. En canvi, el portaveu d'ERC ha desvinculat la negociació dels pressupostos de la reforma del delicte de sedició. «No està vinculada una cosa amb l'altra», ha assegurat.


Comentaris

envia el comentari