Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip

Pedro Sánchez se salta descaradament el protocol amb el rei Felip

És el segon error greu de protocol protagonitzat pel president del govern

El rei Felip Vaig veure i el president Pedro Sánchez a la conferència de presidents 2020.07.31
Pedro Sánchez parla amb el rei Felip aquest matí en la conferència de presidents | EFE

Fa temps que la relació entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip no travessa els seus millors moments, ja que hi ha una marcada tensió constant. Un fet que ha quedat patent en la situació que s'ha viscut el divendres al matí durant la Conferència de Presidents.

L'acte ha estat presidit per Sánchez i ha comptat amb la visita especial del Felip VI. En el transcurs de la reunió s'ha produït una situació que no ha millorat les coses i és que Sánchez s'ha saltat el protocol i s'ha posat a la mateixa altura que el rei.

El president del govern i el rei han saludat plegats als presidentsautonòmics i a tots els executius presents i tot seguit han posat per la tradicional foto de família. Tots ells duien la mascareta posada, alguns d'ells fins i tot les duien personalitzades com és el cas de la de Sánchez que duia la bandera d'Espanya.

La salutació entre tots els assistents ha estat cordial i no hi ha hagut encaixada de mans per respectar els protocols de seguretat. Abans de començar el debat per tractar el repartiment de fons europeus per afrontar la crisi del coronavirus, els assistents han compartit un bufet informal.

Segon error de Sánchez

Sánchez s'ha saltat el protocol quan el rei Felip s'ha disposat a saludar, un per un, els membres del govern, entre els quals es trobaven la vicepresidenta Carmen Calvo i el vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias. En aquest moment, Pedro Sánchez s'ha posat a la mateixaalçada que el rei, seguint els seus passos mentre avançava.

A continuació el rei ha començat a saludar els presidents autonòmics, entre els quals es troben en primer lloc el lehendakari Iñigo Urkullu i el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. Al mateix temps, el president del govern anava darrere seu i a la mateixa altura del monarca mentre que el protocol estableix alguna cosa diferent.

Aquest però no ha estat la primera vegada que Sánchez se salta el protocol i és que ja va protagonitzar un episodi similar l'1 de juliol amb motiu de la reobertura de la frontera entre Portugal i Espanya, en un acte a què van acudir el president i el primer ministre d'aquest país. En aquella ocasió, Felip VI va haver de cridar-li l'atenció al president  per un error de protocol en la seva situació a la foto oficial.