Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat Artur Mas durant un esmorzar informatiu

Els 3 errors de Puigdemont pels quals Mas dona l'esquena a JxCAT i es queda al PDeCAT

L'expresident de la Generalitat entre 2010 i 2016 fa una sèrie de retrets indirectes al seu successor a Palau

Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat Artur Mas durant un esmorzar informatiu
Artur Mas ha deixat clar que no es confrontarà amb Carles Puigdemont, però li ha deixat caure diversos retrets. | ACN

Qui va ser president de la Generalitat de Catalunya entre 2010 i 2016, Artur Mas, ha trencat el seu silenci aquest dilluns, 14 de setembre, després que, en les darreres setmanes, Junts per Catalunya s’hagi escindit del PDeCAT. Mas ha deixat clar que es mantindrà «allà on era», és a dir, al PDeCAT que ell mateix va fundar —amb altres noms hereus de Convergència, com el mateix Carles Puigdemont— ara fa tot just quatre anys.

A banda d’això, però, Mas ha defensat la possibilitat d’una entesa entre JxCat i el PDeCAT de cara a les properes eleccions autonòmiques i ha deixat clar, en aquesta línia, que també sent seu el projecte de Junts. Malgrat assegurar que no es confrontarà amb Puigdemont tot i que hi discrepa en «algunes coses» després de la fundació de JxCat, l’expresident Mas no ha escatimat en retrets cap al seu successor.

Els tres retrets de Mas al ‘puigdemontisme’

En concret, n’ha llençat tres de molt clars. Mas s’ha mostrat «trist, decebut i empipat» per la decisió de Carles Puigdemont i altres dirigents destacats del PDeCAT d’abandonar el partit per marxar a una altra formació.

L’expresident de la Generalitat entre 2010 i 2016 també s’ha mostrat especialment «decebut» davant del fet que la lluita per la marca ‘Junts per Catalunya’ hagi acabat als tribunals després que el sector de Carles Puigdemont se n’apropiés tot i que hi hagués un acord previ per no fer servir aquesta marca si una de les dues parts no hi estava d’acord. «No entenc que hi hagi hagut una baralla pel nom quan hi havia un pacte perquè no s'utilitzés de manera separada», ha deixat clar Mas en la seva roda de premsa d’aquest migdia al Palau Robert de Barcelona, seu de la seva oficina d’expresident de la Generalitat.

Finalment, Mas ha estat especialment crític en valorar la remodelació de Govern que el president Torra va dur a terme el passat 3 de setembre i, especialment, la destitució de qui fins llavors era la consellera d’Empresa i Coneixement i única representant del PDeCAT a l’executiu, Àngels Chacón. Mas ha valorat negativament la decisió de Torra i ha dit que «aquesta és una decisió, quan es deixa fora un partit que dona suport al Govern, que no és neutra ni gratuïta, i que té conseqüències».

«Una manera de fer política que es fixa més en allò que resta que no pas en allò que suma»

Després de les tres grans crítiques —contundents en el fons, però suaus en les formes— que Mas ha enviat al ‘puigdemontisme’, l’expresident entre 2010 i 2016 ha disparat un darrer dard indirecte al seu successor, en diagnosticar «una manera de fer política que es fixa més en allò que resta que no pas en allò que suma». «Quan vols integrar i sumar el primer que has de fer és veure en l'altre el que porta i el que suma, no el que resta», ha reblat Artur Mas.