Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alejandro Fernández, president del PP català.

El fitxatge sorpresa del PP que anirà de número 3 a les eleccions catalanes

La formació popular ho ha anunciat aquest dilluns, dies després d'explicar que Lorena Roldán serà la número 2 d'Alejandro Fernández

Alejandro Fernández, president del PP català.
Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya. | ACN

La candidatura del PP català per a les properes eleccions del 14 de febrer sembla agafar embranzida per moments. Si just abans d'acabar el 2020 s'anunciava el fitxatge de l'exlíder de C's, Lorena Roldán, per ser la número 2 d'Alejandro Fernández als comicis, els populars han anunciat aquest dilluns, 4 de gener, un nou fitxatge extern que reforça el 'leitmotiv' del PP per a aquestes eleccions: recuperar la centralitat del constitucionalisme conservador a Catalunya que el 2017 els va arrabassar C's. Es tracta d'Eva Parera, regidora de Barcelona pel Canvi a l'Ajuntament de la capital catalana, al costat de Manuel Valls.

El PP vol tornar a liderar el vot constitucionalista de dretes a Catalunya

Parera anirà de número 3 de la candidatura del PP com a independent; per tant, just darrere d'Alejandro Fernández i Lorena Roldán. Si la número 2 pot ser un reclam per a votants de C's, el pas de Parera podria atraure més vots d'aquest mateix entorn: Barcelona pel Canvi es va presentar en coalició amb C's a les eleccions municipals de 2019. La composició de les posicions capdavanteres de la llista és clara: fitxatges amb l'objectiu d'eixamplar la base de potencials votants del PP per imposar-se a C's i Vox a les eleccions del 14 de febrer. Parera prové d'Unió Democràtica de Catalunya. De fet, per Convergència i Unió, va ser regidora a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat (2007-2011) i senadora (2011 i 2013-2014).

Per ara, les enquestes els situen a l'entorn de la desena de diputats, molt per sobre dels quatre que el PP va obtenir el 2017, el seu mínim històric, després que C's aconseguís aglutinar la major part del vot constitucionalista a Catalunya. Ara, amb la formació taronja en tendència de claríssim descens —alguns pronòstics els situen per sota de la quinzena de diputats, poc més d'un terç dels actuals—, el PP vol apropiar-se al màxim de la fuga de vot que pateixi Carlos Carrizosa. Roldán i Parera són els dos noms que evidencien l'operació.

El PP ja ha definit els principals noms de les seves quatre candidatures

Amb el fitxatge d'Eva Parera, el PP ja ha definit els tres noms que lideraran la llista del PP a les comarques de Barcelona: Alejandro Fernández, Lorena Roldán i la mateixa Parera. A més, ja es coneixen els noms que encapçalaran les candidatures de les altres tres demarcacions, totes elles dones. A Tarragona, Inmaculada Rodríguez, exregidora de l'Ajuntament de la capital tarragonina entre 2016 i 2019; per Lleida, Marisa Xandri, que ja va ser diputada popular al Parlament entre 2010 i 2017; i per Girona, Maria Àngels Olmedo, exregidora de l'Ajuntament de Figueres entre 2011 i 2019.

El PP, que en la darrera legislatura només ha tingut representació per Barcelona i Tarragona, aspira ara a recuperar diputats per les quatre circumscripcions catalanes, un primer pas per a l'objectiu de fer el 'sorpasso' a C's i situar-se entre la desena i la quinzena d'escons al Parlament, cosa que rubricaria la recuperació d'una formació que va quedar profundament tocada a Catalunya després de les eleccions autonòmiques de 2017.