Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jordi Évole arrasa amb un tuit sobre la inhabilitació de Torra

La piulada ja acumula més de 13.000 'likes'

Jordi Évole ha fet una piulada que ha arrasat a Twitter sobre la inhabilitació de Quim Torra. | La Sexta

El periodista natural de Cornellà de Llobregat, Jordi Évole, ha triomfat una vegada més a les xarxes socials amb una piulada que acumula milers de retuits i 'likes'. Évole ha fet referència a la decisió de la Junta Electoral Central d'inhabilitar de manera definitiva el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, de manera definitiva, que es va conèixer aquest divendres, 3 de gener, a la tarda.

Una piulada que triomfa a Twitter

El tuit de Jordi Évole és molt breu, però molt clar. Amb només quatre paraules, l'ex presentador de 'Salvados', un dels programes de més renom de 'La Sexta', diu: «Junta electoral central derecha»:

Évole fa referència al fet que  la decisió presa per l'òrgan va en sintonia amb les tesis dels partits espanyols de dretes. De fet, és arran de diversos recursos del PP, Ciutadans i Vox que la JEC va decidir, aquest divendres, inhabilitar Torra per la via ràpida.

Un dissabte a la tarda pendent del ple del Parlament

Tot plegat, en un dissabte a la tarda en què el país viu pendent del ple del Parlament. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres que ha sol·licitat al president del Parlament, Roger Torrent, la convocatòria d'un ple "urgent i extraordinari" per aquest dissabte per pronunciar-se i rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que "vulnera la llei". Torrent l'ha convocat per a les cinc de la tarda d'aquest dissabte.

El cap del Govern ha indicat que presentarà tots els recursos possibles davant d'una decisió "autoritària" i "irregular". Torra ha subratllat que mentre el Parlament no digui el contrari "seguirà sent diputat i president de la Generalitat" i que exercirà les funcions del càrrec. El president del Govern ha comparegut acompanyat de tots els consellers després d'haver celebrat un Consell Executiu extraordinari.