L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

La Fiscalia investiga l'Ajuntament de Barcelona pels blocs de formigó col·locats en alguns carrers

Un advocat considera que poden suposar un perill per a motos i bicis

La Fiscalia de Seguretat Viària de Barcelona investiga la col·locació de blocs de formigó en determinats carrers de la capital catalana per delimitar l'espai dels cotxes i els vianants, arran de la pandèmia de Covid-19. Un advocat va denunciar la col·locació d'aquests bancs perquè podien suposar un risc per a ciclistes i motoristes i ara el ministeri públic n'estudiarà la legalitat.

Un advocat va denunciar l'acció de l'Ajuntament en considerar-la perillosa per alguns ciutadans

Segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat fonts del Ministeri Públic a l'ACN, la fiscal Isabel López Riera ha obert diligències d'investigació sobre la decisió de l'Ajuntament de situar aquests elements separadors a carrers com Consell de Cent, Rocafort i Girona, a l'Eixample  barceloní. Els blocs es van situar a la calçada, on anteriorment hi havia cotxes aparcats, per tal d'ampliar l'espai per als vianants, que els solen utilitzar com a bancs per seure.

Un informe pericial aportat per l'advocat, i que ara la fiscal estudia, considera que els bancs s'haurien de col·locar a les voreres o ser protegits per elements de contenció que evitin l'impacte dels vehicles, sobretot motos i bicis. Els grups municipals de JxCat i PP van advertir de la perillositat d'aquests blocs i un advocat ha aportat la denúncia i l'informe pericial al ministeri públic.