La Fiscalia investigarà l''afusellament' de Puigdemont a Coripe

El Govern va denunciar que no s'actués d'ofici contra una clara «incitació a l'odi i la discriminació»

Puigdemont Coripe
Durant Setmana Santa a Coripe es va afusellar i cremar un ninot de Carles Puigdemont | Cedida

Finalment, la Fiscalia de Sevilla investigarà per la crema i l'afusellament d'un ninot que representava Carles Puigdemont al poble de Coripe. Centenars de persones van participar el passat 21 d'abril en aquesta celebració anual. 

Acceptant a tràmit la denúncia del Govern de la Generalitat, el ministeri fiscal ha decidit obrir les diligències pertinents per si s'ha comès un delicte d'incitació a l'odi. El mateix dia que confirmava la querella, la portaveu del Govern, Meritxell Bundó, va mostrar la seva sorpresa pel fet que «ni la Fiscalia ni la policia espanyola hagin actuat d'ofici».

Una festa centenària i d'Interès Turístic Nacional

Els seus defensors argumenten que 'la Crema del Judas' és l'acte principal de les festes patronals d'aquest poble sevillà, amb més de 100 anys i declarat d'Interès Turístic Nacional. Anualment, alumnes de l'Institut del poble trien un personatge que hagi tingut un comportament poc exemplar o «negatiu per la societat» per fer un ninot que serà penjat, encanonat de manera simulada i finalment cremat.

Entre els escollits en anys anteriors es troben Rodrigo Rato, Iñaki Urdangarín, Miguel Carcaño o l'assassina de Gabriel Cruz, Ana Julia Quezada. Aquesta última va precedir a l'expresident de la Generalitat i tot i que l'associació Moviment contra la Intolerància va presentar una altra denuncia, aquesta va ser arxivada.  

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari