La fiscalia s'oposa a un permís de sortida de la presó a Jordi Sànchez

Insisteix que l'intern no reconeix el delicte i que no ha fet cap tractament

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu.
L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

La fiscalia ha presentat al jutjat de vigilància penitenciària un escrit d'oposició a un permís que la Junta de Tractament de Lledoners va atorgar a Jordi Sànchez el 5 de març. Insisteix que l'intern no reconeix el delicte i que tampoc ha fet cap tractament específic.

La Fiscalia apunta a la «falta de penediment» de Sànchez

Al seu parer, és «prematur» donar-li aquest tipus de permisos perquè és «escàs» el temps de compliment de la condemna. També el considera «injustificat» per la «falta d'assumpció dels fets delictius» i per la «falta de penediment», així com «improcedent», precisament per aquesta «absència de tractament penitenciari per superar els dèficits detectats».

En el seu escrit, la fiscalia subratlla que l'intern reconeix els fets recollits en la sentència del Tribunal Suprem, però «això no suposa un reconeixement del delicte». Continua Sànchez, diu, «sense comprendre que en un estat democràtic i de dret, la realització de les seves legítimes aspiracions polítiques només es pot portar a terme a través de camins legals».

 

Nou recurs al TC

Tot plegat passa escassos dies després que les defenses de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull presentessin tres escrits contra la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’admetre a tràmit els seus recursos contra la sentència del Tribunal Suprem sense adoptar les mesures cautelaríssimes que demanaven, que consistien en la suspensió de l’execució de la condemna mentre on es resolgués el fons de la qüestió.

Als seus escrits, les defenses demanen que s’apliqui el mateix criteri que el TC va tenir amb els ultres que van assaltar la llibreria Blanquerna, que encara no han entrat a presó. No actuar igual amb els presos polítics i mantenir-los a presó, recorden, els podria produir un perjudici irreparable en el cas de resoldre a favor seu en un futur.


Comentaris

envia el comentari