Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Fundació Francisco Franco vol obrir una delegació a Barcelona

El pla s’hauria gestat fa tres setmanes en un sopar a la Diagonal i s'emmarca dins un «pla d'expansió» que té Catalunya com a punt de partida

La Fundació Francisco Franco vol obrir una delegació a Barcelona
La Fundació Francisco Franco vol obrir una delegació a Barcelona | Wikipedia

 

La Fundació Franco té un «pla d’expansió» que passa, primordialment, per Barcelona. La ciutat comtal s’ha convertit amb la màxima prioritat de la fundació en plena ofensiva per evitar que el govern socialista exhumi les restes del dictador del Valle de los Caídos. Segons avança ‘El Periódico’, el pla s’hauria gestat el passat 27 d’octubre en  un sopar a la Diagonal  de la capital catalana.

En aquest sopar, on van assistir-hi unes 70 persones entre les quals hi havia el president de la fundació Juan Chicharro i un alt càrrec del franquisme a Catalunya, va servir per fer una «crida a totes aquelles persones que es vulguin implicar en la defensa de la veritat històrica».

«Tranquil, estàs a Tabàrnia»

Encara sense candidats per Tarragona i Lleida, el president de la fundació assegura que tenen  «voluntaris de 35 províncies» per a poder encapçalar les delegacions, tot i que diu preferir que els delegats siguin «gent jove».

La manca de candidats a Catalunya és quelcom que Chicharro reconeix que el preocupava. En declaracions al mitjà citat, però, el general retirat explica que «tenia certa inquietud», tot i que es va tranquil·litzar quan li van dir:  «Tranquil, estàs a Tabàrnia».

Imatge d'alguns dels cartells que van aparèixer a la seu del PSOE sobre la voluntat d'exhumar Franco
Imatge d'alguns dels cartells que van aparèixer a la seu del PSOE sobre la voluntat d'exhumar Franco | CatalunyaDiari.cat

 

Una càtedra a Harvard, l’objectiu més ambiciós

Es tracta de l’objectiu més cridaner de la Fundació Francisco Franco. El mateix Juan Chicharro admet que han iniciat contactes amb una persona que els ha ofert col·locar una càtedra «d’estudis franquistes» a la prestigiosa Universitat de Harvard.

«Una persona ens ha ofert fer una càtedra allà sobre la figura de Franco», explicava el màxim responsable de la Fundació Francisco Franco mentre apuntalava: «Volem fer una càtedra d’estudis franquistes.  És un assumpte, però, que encara es troba en una fase molt embrionària».