Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Tremp

El futur de l'Ajuntament de Tremp té nom de dona: Anna, Sílvia o Maria Pilar

Per primera vegada a la història les tres llistes que concorren als comicis presenten tres candidates

Imatge d'arxiu de Tremp
Imatge d'arxiu de Tremp | Ajuntament de Tremp

Anna Ritz (Junts per Tremp), Sílvia Romero (Compromís per Tremp-PSC) o Maria Pilar Cases (ERC); una de les tres serà la propera alcaldessa de Tremp.  Per primera vegada a la història totes les candidates a les eleccions municipals per Tremp són dones.

Cap de les tres no es mostra molesta perquè s'hagi posat l'accent en la feminització de la política municipal i destaquen que ja fa anys que treballen per la capital del Jussà. Mentre Ritz i Cases no preveuen canvis en les hores de determinats actes com la celebració de plens, Romero plantejarà tornar a horaris de matí per conciliar la vida laboral amb la familiar i personal.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

Ja pensen en algunes accions a portar a terme

Romero ja pensa en algunes accions a portar a terme en cas de ser la futura alcaldessa del municipi. La candidata per Compromís per Tremp creu que els horaris de la celebració dels plens no ajuden a la conciliació de la vida familiar i personal. Actualment se celebren a les vuit del vespre i Romero recorda que quan governava el PSC es feien a la una de la tarda. Retornar a aquesta hora és una de les propostes que la candidata vol tirar endavant.

Sílvia Romero creu que les dones poden aportar el seu caràcter «més dialogant i més empàtic» a l'hora de desencallar projectes i confia que serà «positiu» que les tres candidates siguin dones.  A la candidata socialista «no li molesta» que es posi l'accent d'aquestes eleccions en què per primer cop l'alcaldessa serà una dona i ho veu «com una manera de cridar l'atenció». Sí això pot ajudar a augmentar la participació, afegeix, «ja és benvingut».

La republicana Maria Pilar Cases no faria el canvi horari de celebració dels plens perquè considera que fent-los a les vuit del vespre s'afavoreix la presència de tots els regidors i regidores i fa que no s'hagin d'absentar dels seus llocs de treball. Cases té clar que si és alcaldessa, farà que l'Ajuntament estigui dins el Pacte per la reforma horària.

La candidata de Junts per Tremp, Anna Ritz
La candidata de Junts per Tremp, Anna Ritz | LleidaDiari.cat

 

És «bonic» que Tremp sigui notícia perquè tres dones encapçalen llistes

La candidata republicana veu «bonic» que Tremp sigui notícia perquè tres dones encapçalen llistes per a les municipals però lamenta que aquest fet «no hauria de ser notícia». Cases afirma que les dones «tenim prou empoderament» per lluitar per qualsevol projecte municipal. L'actual primer tinent alcalde de l'Ajuntament de Tremp afirma que ha treballat 4 anys envoltada d'homes i «en cap moment» s'ha sentit discriminada i confia que continuï així.

Anna Ritz afirma que «les persones han d'estar per sobre del gènere i condició» i amb aquest sentit creu que «homes i dones poden fer política per igual».  Per la candidata de Junts per Tremp «una dona alcaldessa té unes facultats diferents de l'hora de percebre i sentir». Que el titular de les eleccions de Tremp sigui que les candidates són 3 dones fa que encara «no estigui molt normalitzat» i durant aquesta legislatura haurem de «potenciar polítiques d'igualtat», ha sentenciat Ritz.

Imatge de la candidata a l'alcaldia de Tremp per ERC, Maria Pilar Cases
Imatge de la candidata a l'alcaldia de Tremp per Esquerra Republicana de Catalunya, Maria Pilar Cases | LleidaDiari.cat

 

Anna Ritz, segona tinent alcalde de Tremp, és l'alcaldable de Junts per Tremp en substitució del convergent i actual alcalde, Joan Ubach; la primera tinent alcalde, Maria Pilar Cases, repeteix com a candidata per ERC; i Sílvia Romero, actual regidora, relleva al capdavant de la llista l'històric socialista Víctor Orrit, que va ser alcalde de forma interrompuda durant 20 anys.

La candidata a l'alcaldia de Tremp per Compromís per Tremp, Sílvia Romero
La candidata a l'alcaldia de Tremp per Compromís per Tremp, Sílvia Romero | LleidaDiari.cat

 

  • També et pot interessar: Mireia Boya opta a ser síndica d'Aran